Wonen op Wijkersloot is er voor jongvolwassenen van 18 tot 25 jaar met een (licht tot matige) verstandelijke beperking. Enkele cliënten hebben naast de verstandelijke beperking (VG) ook een lichamelijke beperking (LG) of bijkomende psychiatrische problematiek. Wijkersloot is rolstoeltoegankelijk. Er zijn brede gangen en ruime huiskamers.
Er zijn twee woongroepen met ieder een eigen woonkamer. Er is 24-uurs begeleiding, ’s nachts is een slaapdienst aanwezig. Binnen de woning ligt het accent op het bieden van een veilig woonklimaat waarbinnen je een plek voor jezelf hebt, waar je jezelf kunt zijn. Een plek waar je je veilig voelt en waar je thuis bent. Wonen op Wijkersloot staat in het teken van het vergroten van de zelfredzaamheid en sfeer beleven zowel binnenshuis als buitenshuis. Op de groep wordt aandacht geschonken aan het zorgdragen voor de eigen leefomgeving, persoonlijke verzorging, een gezonde leefstijl, omgaan met emoties en emotioneel welbevinden, participeren in de samenleving, het aangaan en onderhouden van een sociaal netwerk. Hoeveel ondersteuning iemand nodig heeft wordt zoveel mogelijk samen met de cliënt en diens (wettelijke) vertegenwoordiger besproken en vastgelegd in een ondersteuningsplan.
Bij iedere jongvolwassene wordt gekeken naar zijn of haar perspectief. Voor sommigen is dit doorstromen naar volwassen groepswonen met 24-uurs zorg, voor anderen kan een eerste stap verhuizen naar een van de twee studio’s van Wijkersloot. In de studio wordt een groter beroep gedaan op de zelfredzaamheid en zelfstandigheid aangezien begeleiding niet continu in nabijheid is. Van cliënten wordt verwacht dat zij zelf afspraken kunnen maken over de zorg en begeleiding. De studio is een tussenstap van het wonen in groepsverband naar wonen met zorg en begeleiding op afstand.
Op de groepen van Wijkersloot vinden er diverse activiteiten plaats voor bewoners met hulp van vrijwilligers.
ZZP LG: Deze woning is het meest passend voor cliënten met zorgzwaarteprofiel LG: 4,5,6
ZZP VG: Deze woning is het meest passend voor cliënten met zorgzwaarteprofiel VG: 4,5,6,8
Je hebt hiervoor een indicatie nodig van het CIZ of in enkele gevallen een beschikking van het buurt- of sociale team in de gemeente.
Reinaerde verzorgt de administratieve afhandeling van de kosten met het zorgkantoor: het is zorg in natura en je kunt geen persoonsgebonden budget (PGB) inzetten.
Je betaalt vanaf 18 jaar een verplichte eigen bijdrage aan het CAK.
Algemene informatie vind je in de brochures Hoe is het geregeld met de vergoedingen en De wetten zorg & ondersteuning sinds 2015.
Aanmelden
Wil je je aanmelden of meer informatie krijgen? Neem dan contact op met Klantadvies.