Wat we doen
Remake Meubel biedt een gevarieerd aanbod. Wij maken bijvoorbeeld van steigerhout (tuin)meubels in opdracht van klanten of restylen en recyclen wij tweedehands producten. Denk bijvoorbeeld aan een stoel of kast. Ook voor een op maat gemaakte hondenmand of het demonteren van oude producten ben je bij ons aan het juiste adres.
Waarom we dit doen
Wij vinden dat veel producten een tweede kans verdienen. Weggooien doen wij zelden. Van tweedehands producten maken we een nieuw gaaf model met een moderne uitstraling. Duurzaamheid staat bij ons hoog in het vaandel.
Drie begeleiders ondersteunen dagelijks zo’n 16 medewerkers die we de vaardigheden van het meubelvak bijbrengen.
Wie wij zijn
De begeleiders en vrijwilligers hebben ruime ervaring met het begeleiden van verschillende mensen. De begeleiding ondersteunt bij verschillende werkzaamheden en houdt daarbij rekening met de mogelijkheden van de medewerkers. De nadruk ligt op het stap voor stap ontwikkelen van vaardigheden.
Voor mensen met een beperking met diverse achtergronden. Zij steken graag de handen uit de mouwen en willen het vak van meubelmaker leren. Er kunnen dagelijks ongeveer 16 mensen tegelijk aan het werk.
Mensen die het meubelvak willen leren, kunnen zich hier verder ontwikkelen. De belangrijkste taken van een medewerker bij Remake Meubel zijn:
• Zagen, timmerwerk en schroeven
• Schuren, schilderen en afwerken van meubilair
• Kleine veranderingen aan meubels aanbrengen
• Meedenken over het ontwerp van een meubelstuk
• Het inbrengen van eigen ideeën
• Demonteren van verouderde of kapotte producten
De begeleiders hebben ruime ervaring met het begeleiden van verschillende mensen. Daarnaast is er een vakkracht/docent aanwezig. De begeleiding ondersteunt bij verschillende werkzaamheden en houdt daarbij rekening met de mogelijkheden van de medewerkers. De nadruk ligt op het stap voor stap ontwikkelen van vaardigheden.
De werkplaats bevindt zich in een gerenoveerd gebouw dat vroeger diende als de mestsilo van de nabij gelegen boerderij in Leidsche Rijn. Het gebouw heeft twee etages met trappen. Er is geen lift aanwezig.
• Niet rolstoeltoegankelijk
• Geen invalidentoilet aanwezig
• Cliënten nemen hun eigen lunch mee
• Bereikbaarheid OV: op loopafstand van bushalte
Voor deze begeleiding heb je een indicatie nodig van het CIZ of een beschikking van de gemeente.
Je betaalt een verplichte eigen bijdrage aan het CAK.
Je kunt verwezen worden door het buurt- of sociale team.
Kies je voor zorg in natura, dan regelen wij de administratieve afhandeling van de kosten met het zorgkantoor. Je kunt ook voor persoonsgebonden budget (PGB) kiezen en de financiële administratie zelf regelen.
Meer uitleg staat in brochure De wetten zorg & ondersteuning sinds 2020.
Aanmelden
Wil je je aanmelden of meer informatie krijgen? Neem dan contact op met Klantadvies.