De dagbehandeling en de combinatie zorgonderwijs van de groepen sluiten aan bij de praktische en sociale vaardigheden van het kind. Communicatie staat hierbij centraal. Door regelmaat, structuur en intensieve begeleiding ontwikkelen kinderen vaardigheden die ze nodig hebben. Een deel van de kinderen stoomt door naar ZMLK-onderwijs en een ander deel naar dagbesteding of een kinderdagcentrum.
Kinderen met een ontwikkelingsachterstand en/of verstandelijke beperking en bijbehorende problematiek. De zorgonderwijsgroepen zijn vooral geschikt voor kinderen voor wie een schoolomgeving stimulerend is. De kinderen die op de groepen zitten, hebben wel perspectief tot Zeer Moeilijk Lerend Onderwijs, maar er zijn vaak nog teveel vragen op zorggebied om te functioneren in een reguliere klas binnen de ZMLK-scholen.
Voor deze begeleiding heb je een indicatie nodig van het CIZ of een beschikking van de gemeente voor de jeugdwet.
Je betaalt tot 18 jaar geen eigen bijdrage aan het CAK.
Je kunt verwezen worden door het buurt- of sociale team of het CJG.
Kies je voor zorg in natura, dan regelen wij de administratieve afhandeling van de kosten met het zorgkantoor. Je kunt ook voor persoonsgebonden budget (PGB) kiezen en de financiƫle administratie zelf regelen.
Meer uitleg staat in brochure De wetten zorg & ondersteuning sinds 2020.
Je kunt verwezen worden door het buurt- of sociale team, spoor030, KOOS of het CJ
Aanmelden
Wil je je aanmelden of meer informatie krijgen? Neem dan contact op met Klantadvies.