Op kinderdagcentrum De Weteringhoek komen kinderen met een ontwikkelingsachterstand of een beperking. De dagbesteding sluit aan bij de praktische en sociale vaardigheden van het kind. Passende communicatie staat hierbij centraal. Door regelmaat, structuur en intensieve begeleiding ontwikkelen kinderen zich. Ieder in zijn eigen tempo en naar zijn eigen mogelijkheden. De kinderen leren zo zelfstandig mogelijk te zijn. Kinderen zijn bij kinderdagcentrum De Weteringhoek naast dagbesteding ook welkom voor:
De dagbesteding op het kinderdagcentrum is bedoeld voor kinderen van 10 tot 18 jaar.
Naast de leeftijd en de ontwikkelingsleeftijd is de hulpvraag bepalend voor de groepsindeling.
Er zijn 3 groepen:
Bij Kinderdagcentrum De Weteringhoek werken professionele begeleiders met ervaring in het stimuleren van de ontwikkeling van kinderen.
Elke groep op het kinderdagcentrum heeft zijn eigen manier van werken en zijn eigen sfeer. Er wordt gewerkt met een vast dagprogramma waarin zowel individuele als groepsactiviteiten aan bod komen. Spelenderwijs wordt het kind gestimuleerd.
Er wordt multidisciplinair gewerkt. Deskundigen zoals een fysiotherapeut, arts, gedragskundige, ergotherapeut, psychomotorisch therapeut en logopedist werken met de begeleiders zorgvuldig en uitgebreid aan de ontwikkeling van het kind. Met ouders worden afspraken gemaakt die worden vastgelegd in een ondersteuningsplan. In kleine groepen wordt in een vast dagprogramma methodisch gewerkt volgende de afspraken uit het individuele ondersteuningsplan.
Het centrum heeft aangepaste groepsruimtes , een grote ruime speelhal, therapie en spelruimte en een buitenruimte (sportplein) waar de kinderen kunnen ontdekken, leren en spelen.
Er is aantrekkelijk speelgoed dat de kinderen uitdaagt en er zijn leuke spelmethodes. Daarnaast heeft het centrum een mooi ingerichte snoezel- en motoriekruimte. Het centrum is voorzien van ruime parkeermogelijkheden en is goed bereikbaar.
Voor deze begeleiding heb je een indicatie nodig van het CIZ of een beschikking van de gemeente voor de jeugdwet.
Je betaalt tot 18 jaar geen eigen bijdrage aan het CAK.
Je kunt verwezen worden door het buurt- of sociale team of het CJG.
Kies je voor zorg in natura, dan regelen wij de administratieve afhandeling van de kosten met het zorgkantoor. Je kunt ook voor persoonsgebonden budget (PGB) kiezen en de financiële administratie zelf regelen.
Meer uitleg staat in brochure De wetten zorg & ondersteuning sinds 2020.
Aanmelden
Wil je je aanmelden of meer informatie krijgen? Neem dan contact op met Klantadvies.