Ergotherapie
- Bezoekadres
- Koningin Wilhelminalaan 3
- 3527LA Utrecht
Algemene informatie
Ergotherapie voor mensen met een beperking
Heb je moeite met het uitvoeren van activiteiten die voor jou belangrijk zijn? Dan kan ergotherapie je mogelijk helpen.
Ergotherapie kan bijvoorbeeld ondersteunen bij:
•Rolstoelen en eet-werkstoelen zoeken, aanvragen en bijstellen
•Klachten als gevolg van doorligplekken (decubitus) of het voorkomen hiervan
•Ontwikkeling van de fijne motoriek en arm-handfunctie
•Problemen in de prikkelverwerking
•Algemene dagelijkse handelingen (ADL) zoals aankleden, naar de wc gaan
•Aanvraag en advisering van hulpmiddelen en voorzieningen in de woning
•Slaapproblemen
Ergotherapie is voor iedereen bij Reinaerde. De ergotherapeuten hebben veel kennis en ervaring met de problemen die kunnen zijn ontstaan door bijvoorbeeld hersenletsel, een (ernstige) verstandelijke beperking, een ontwikkelingsachterstand of psychische problemen. Zij weten hoe je ergotherapie daarbij kunt inzetten in je dagelijks leven. En ze kunnen goed aansluiten op de communicatie van mensen met een beperking.
Een traject met de ergotherapeut start met een kennismaking en je vraag. We kijken dan samen naar de problemen die je hebt. Daarbij voeren we gesprekken en kun je een vragenlijst krijgen of doen we observaties. De ergotherapeuten komen dan met een oplossing voor je, en die is soms heel creatief.
De ergotherapeuten kunnen bij verschillende soorten vragen aan de slag. Ze geven individuele behandeling en werken dan samen aan een doel. Ze geven ook groepstherapie of advies in uiteenlopende situaties.
Samenwerking en kwaliteit
Om de zorg voor jou zo goed mogelijk vorm te geven, werken de ergotherapeuten veel samen met alle betrokkenen. Zo houdt de ergotherapeut korte lijntjes met familie, andere behandelaren, gedragskundigen en leerkrachten of begeleiders. Hierdoor is de aanpak zo efficiënt mogelijk. Verder stemmen de ergotherapeuten veel af met de gemeente en leveranciers van hulpmiddelen. Verwijzing en kosten
Als je een indicatie van de Wet langdurige zorg (Wlz) hebt, dan kun je ook onderzoek of behandeling ontvangen via de Wlz. Je hebt dan een indicatie ontvangen van het CIZ. Je betaalt een verplichte eigen bijdrage aan het CAK.
Wij verzorgen de financiële administratie
Meer uitleg staat in de brochure
De wetten zorg & ondersteuning sinds 2015.