Diëtist
- Bezoekadres
- Koningin Wilhelminalaan 3
- 3527LA Utrecht
Algemene informatie
Niet iedereen eet of drinkt wat goed is voor hem of haar. Als je dat wil veranderen kun je naar de diëtist gaan. Dat doe je bijvoorbeeld wanneer je veel aankomt of afvalt. Of als je darmen of nieren niet goed werken. Of bij stress, waardoor het eten en drinken niet lukt of waardoor je juist meer eet. Bij eten en drinken kan meer komen kijken dan je misschien denkt.
De diëtist denkt, met het multidisciplinaire behandelteam, mee of je door anders te eten en drinken de klachten kunt verhelpen of je kwaliteit van leven kunt verbeteren.
De diëtist bij Reinaerde is gespecialiseerd: ze weet veel van eet- en drinkproblemen bij mensen met een verstandelijke beperking. Ze kan heel duidelijk met je communiceren. En ze werkt samen met andere mensen uit je omgeving bij het aanpakken van je klachten. Ze heeft bovendien kennis van gezondheidsproblemen, zoals diabetes of darmproblemen, die versterkt kunnen worden door de beperking of bepaalde medicatie die hierbij wordt gebruikt.
De diëtist onderzoekt en behandelt allerlei klachten, onder meer een tekort aan voedingsstoffen, een afwijking in bloedwaarden, overgewicht en obesitas, diabetes, ongewenst gewichtsverlies, ongewenste eetgewoontes, darmproblemen, nierproblemen, slikproblemen, een slechte lichamelijke conditie of ernstige wonden door doorliggen.
Behandeling
Om de behandeling te starten, vraagt de diëtist informatie bij jou en je begeleider. De begeleider is bij het eerste gesprek aanwezig. Je krijgt daarna een advies. De diëtist adviseert en ondersteunt jou en de begeleiding bij de uitvoering van dit plan. Voor de behandeling vragen we je om één of twee weken een eetdagboek bij te houden. Na de behandeling zijn je klachten verminderd, en zijn je eet- en drinkgewoonten veranderd. De diëtist houdt bij of je dat ook volhoudt. Soms is het nodig om andere behandelaren om advies te vragen of de behandeling samen te doen. Verwijzing en kosten
Als je een indicatie van de Wet langdurige zorg (Wlz) hebt, dan kun je ook onderzoek of behandeling ontvangen via de Wlz. Je hebt dan een indicatie ontvangen van het CIZ. Je betaalt een verplichte eigen bijdrage aan het CAK.
Wij verzorgen de financiële administratie
Meer uitleg staat in de brochure
De wetten zorg & ondersteuning sinds 2015.