Reinaerde Dennendalweg 1
- Bezoekadres
- Dennendalweg 1
- 3734BN Den Dolder
Openingstijden
7.30-22.30 uur en er is een wakende nachtdienst op het terrein Algemene informatie
Woning Dennendalweg 1 staat in een bosrijke en beschermende omgeving op het Dennendalterrein. De woning heeft 7 studio’s en een gezamenlijke woonkamer met keuken. Alle studio’s hebben een kleine keuken en badkamer en een eigen voordeur, die uitkomt op de centrale gang.
Er zijn groepmomenten waar je aan mee kunt doen. Je kunt met andere bewoners eten, maar je kan ook in je eigen studio eten. Je kunt samen koffiedrinken en meedoen aan activiteiten zoals wandelen na het eten, samen tv kijken, naar het dorp gaan of een spelletje doen. Veel bewoners hebben behoefte aan momenten van rust en dat kan in de eigen studio.
In deze woning kun je een betekenisvolle dag ervaren. Hoe dat eruitziet, verschilt per persoon. We werken met de methodiek Triple-C. Hierbij kijken we naar jouw persoonlijke wensen en behoefte aan ondersteuning.
Voor wie?
De bewoners hebben een matig tot licht verstandelijke beperking en bijkomende (psychiatrische) problematiek. Je hebt een intensieve ondersteuningsvraag. De meeste bewoners hebben al veel meegemaakt voordat ze hier komen wonen. Je hebt grote behoefte aan structuur, duidelijkheid en voorspelbaarheid om je genoeg duidelijkheid, veiligheid en vertrouwen te hebben.
Je kunt hier wonen met WLZ-indicatie VG6 of 7, eventueel met meerzorg.
Dienstverlening
Samen bepalen we hoe we jouw ondersteuning het best kunnen vormgegeven. We stemmen met je af aan welke ondersteuning je behoefte hebt. We kijken naar jouw strake kanten en waarin je je nog verder kan ontwikkelen. We zien het gedrag en kijken naar wat eronder zit en welke behoefte aan ondersteuning er echt is. Omdat we de bewoners goed kennen en weten wat hun behoeftes zijn, zijn we er echt voor hen. Vooral als het moeilijk is. Je kunt altijd op de begeleider terugvallen en met die hulp kun je weer verder.
Afhankelijk van de individuele behoeften en de opbouw van de relatie met de begeleiding, wordt de begeleidingsstijl aangepast. Deze stijl kan variëren tussen het geven van richting, het uitnodigen tot participatie, of juist het bieden van ruimte. De aanpak wordt voor elke bewoner afzonderlijk bepaald. Samen worden afspraken gemaakt over de gewenste ondersteuning en de manier waarop deze geboden wordt.
Dit vraagt nauwe samenwerking tussen het team, de cliënt, familie, manager, gedragskundige, werk/dagbesteding, arts VG, psychiater en paramedici. Dagbesteding maakt deel uit van het dagelijkse programma. Alle bewoners hebben zinvol werk of dagbesteding waar ze plezier, waardering en trots uit halen. Dit kan op het terrein zelf of elders plaatsvinden. We zorgen ervoor dat de dagbesteding goed aansluit bij de interesses en behoeften en dat er een sterke verbinding is tussen wonen en werk.
Overdag is begeleiding minimaal aanwezig op de woning. In de namiddag en avond zijn er 2 begeleiders aanwezig. ’s Nachts is er een nachtdienst op het terrein.
We kunnen helpen bij het opruimen en schoonhouden van de studio en ondersteuning bieden bij zelfzorg. Als de cliënt enige mobiliteit heeft, is de woning rolstoeltoegankelijk. Helaas kunnen we geen ondersteuning bieden met een tillift. We passen de planning aan op basis van wat nodig is, of het nu een week- of dagplanning is. Als dat nodig is, kunnen we ook werken met plaatjes of pictogrammen, afgestemd op de individuele behoeften. En indien nodig kunnen we gebruik maken van domotica.
Omgeving
De woning Dennendalweg 1 staat in een bosrijke en beschermende omgeving op het Dennendalterrein in Den Dolder. Er is een winkelcentrum op fietsafstand in het dorp. En het openvaar vervoer is op loopafstand. Verwijzing en kosten
ZZP VG: Deze woning is het meest passend voor cliënten met zorgzwaarteprofiel VG: 6,7
Je hebt hiervoor een indicatie nodig van het CIZ of in enkele gevallen een beschikking van het buurt- of sociale team of CJG in de gemeente.
Reinaerde verzorgt de administratieve afhandeling van de kosten met het zorgkantoor: het is zorg in natura en je kunt geen persoonsgebonden budget (PGB) inzetten.
Je betaalt tot 18 jaar geen eigen bijdrage aan het CAK.
Algemene informatie vind je in de brochures Hoe is het geregeld met de vergoedingen en De wetten zorg & ondersteuning sinds 2020.