De intensieve dagbesteding Dennendal bestaat uit vijf groepen. De activiteiten en het tempo zijn zo aangepast dat deze aansluiten bij de mogelijkheden van de cliënten. Werktijden tussen 9.30 – 15.30 uur.
De Molshoop
De cliënten onderhouden het groen en verzorgen het kleinvee van de boerderij. De locatie ligt aan de rand van het terrein.
De Structuurgroep
In de Structuurgroep doen cliënten verschillende activiteiten, toegespitst op cliënten met een zware stoornis (in het autistisch spectrum). Zij krijgen één op één begeleiding van twee begeleiders . De uitgangspunten hierbij zijn continuïteit, voorspelbaarheid en structuur in het dagprogramma.
Het Werkhuis
De cliënten doen productiewerk, zoals het inpakken van artikelen. Dat gebeurt volgens een strak werkschema met een heldere dagindeling. De begeleiding is toegespitst op cliënten met een zware stoornis in het autistisch spectrum.
De Postkamer
Vanuit de Postkamer verzorgen cliënten de post tussen de diverse woningen en dagbestedinglocaties op het terrein van Dennendal en het kopieerwerk.
Werkgroep Intensief
Een groep van drie cliënten doet onder begeleiding van een begeleider veel bewegingsactiviteiten en werkt met diverse materialen. Dat gebeurt volgens een strakke structuur en dagprogramma.
Ongeveer tien begeleiders zorgen voor begeleiding, veiligheid en structuur. Zij werken zelfstandig en professioneel, krijgen inhoudelijke ondersteuning van een gedragskundige en coaching van de manager. Zij werken samen met de begeleiders van bijzondere zorg wonen.
De intensieve dagbesteding is gevestigd in vier gebouwen op het beschutte terrein van Dennendal. De gebouwen zijn aangepast met bijvoorbeeld slagvaste materialen, een alarmeringssysteem en veiligheidsglas. Op het terrein zijn verschillende voorzieningen, zoals een manage en een gezondheidscentrum voor cliënten. Er is een ontmoetingsruimte voor gezamenlijke activiteiten. De rustige en bosrijke omgeving is prima voor een wandeling. In Den Dolder op circa 1 kilometer afstand zijn diverse winkels.
Voor deze begeleiding heb je een indicatie nodig van het CIZ of een beschikking van de gemeente.
Je betaalt een verplichte eigen bijdrage aan het CAK.
Je kunt verwezen worden door het buurt- of sociale team.
Kies je voor zorg in natura, dan regelen wij de administratieve afhandeling van de kosten met het zorgkantoor. Je kunt ook voor persoonsgebonden budget (PGB) kiezen en de financiële administratie zelf regelen.
Meer uitleg staat in brochure De wetten zorg & ondersteuning sinds 2020.
Telefoonnummers van de verschillende groepen:
Molshoop: 06 1086 7329
Structuurgroep: 030 22 99 483
Postkamer: 030 22 99 412
Werkhuis: 030 22 99 493
Aanmelden
Wil je je aanmelden of meer informatie krijgen? Neem dan contact op met Klantadvies.