Als het vermoeden bestaat dat een kind zich anders ontwikkelt of een ontwikkelingsachterstand heeft, roept dit vragen op. Wat is er aan de hand? Welke gevolgen heeft dit voor de toekomst? Waar kan ik terecht? Kinderen met een (vermoede) ontwikkelingsachterstand zijn soms te kwetsbaar voor een regulier kinderdagverblijf. Ze voelen zich daar niet thuis. Gespecialiseerde peutergroep Rups van kinderdagcentrum De Berk biedt deze kinderen een veilige en prettige omgeving. Hier kunnen de kinderen zich spelenderwijs ontwikkelen.
Kinderen zijn bij kinderdagcentrum De Berk ook welkom voor:
De gespecialiseerde peutergroep Rups is geschikt voor kinderen tot 4 jaar die een ontwikkelingsachterstand of een beperking hebben, of van wie het vermoeden bestaat dat er een ontwikkelingsachterstand is. Bij het kind moet er sprake zijn van een achterstand op verschillende gebieden, bijvoorbeeld cognitief, sociaal en/of motorisch.
Bij groep Rups kijken we naar de kansen en mogelijkheden van het kind; de ontwikkeling van de communicatie, de motoriek en spel staan centraal. We nodigen het kind uit en stimuleren hem of haar om op ontdekking te gaan binnen een veilige setting. Daar groeien kinderen van.
We werken multidisciplinair. Deskundigen zoals een fysiotherapeut, ergotherapeut, psychomotorisch therapeut en logopedist werken met de begeleiders zorgvuldig en uitgebreid aan de ontwikkeling van het kind en zijn eens per maand een ochtend aanwezig op de groep. Tevens is een gedragskundige verbonden aan groep Rups. Met ouders maken we afspraken. Deze worden vastgelegd in een ondersteuningsplan. In de groep werken we methodisch in een vast dagprogramma volgens de afspraken uit het individuele ondersteuningsplan.
Als een kind bijna 4 jaar is, kijken we samen met de ouders naar een geschikte vervolgplek na groep Rups.
Groep Rups is gevestigd in regulier kinderdagverblijf SamSam in Zeist. De kinderen van groep Rups en SamSam spelen samen op de gang, buiten en bij elkaar op de groepen. Groep Rups maakt deel uit van kinderdagcentrum de Berk van Reinaerde.
Voor deze begeleiding heb je een indicatie nodig van het CIZ of een beschikking van de gemeente voor de jeugdwet.
Je betaalt tot 18 jaar geen eigen bijdrage aan het CAK.
Je kunt verwezen worden door het buurt- of sociale team of het CJG.
Kies je voor zorg in natura, dan regelen wij de administratieve afhandeling van de kosten met het zorgkantoor. Je kunt ook voor persoonsgebonden budget (PGB) kiezen en de financiƫle administratie zelf regelen.
Meer uitleg staat in brochure De wetten zorg & ondersteuning sinds 2020.
Wachtlijst:
Op de pagina 'Wachtlijst en beschikbaarheid' vindt u informatie over wachttijden bij Reinaerde.
Aanmelden
Wil je je aanmelden of meer informatie krijgen? Neem dan contact op met Klantadvies.