De Koppel is een arbeidscentrum voor assemblage- en verpakkingswerkzaamheden. Het arbeidscentrum werkt voor externe klanten. Zorgvuldigheid is dan ook een vereiste. De werkzaamheden zijn divers en bestaan uit:
Er zijn twee afdelingen, van elk ongeveer 20 cliënten. Cliënten kunnen kiezen uit de op dat moment aanwezige werkzaamheden. Voorop staat dat de cliënt plezier beleeft aan wat hij doet. De cliënt kan zich verder ontwikkelen door diverse vaardigheden te leren op werkgebied en in de omgang met anderen. Er is geen werkdruk.
Werktijden maandag t/m vrijdag 9.00 – 16.00 uur.
Voor volwassenen met een matige tot lichte verstandelijke beperking. Elke dag is er plek voor maximaal 50 cliënten. Het is van belang dat zij over voldoende motorische vaardigheden beschikken. Cliënten hebben affiniteit met arbeidsmatig werk en vinden het leuk aan de werkzaamheden deel te nemen. Cliënten die in de kantine of receptie werken zijn redelijk zelfstandig. De cliënt kan functioneren in een groep van 10-25 mensen.
Gezien de aard van het werken zijn de cliënten zelfstandig in hun activiteiten in het dagelijkse leven.
De begeleiders hebben ieder hun eigen taak in de ondersteuning. Zij besteden aandacht aan fysieke gezondheid, emotioneel welzijn, zelfbeschikking, respectvolle omgang en deelname aan de samenleving. Begeleiders stimuleren de cliënt te presteren binnen zijn mogelijkheden.
Samen met de cliënt en zijn netwerk wordt bepaald welke ondersteuning wenselijk is. Dat wordt vastgelegd in het ondersteuningsplan. De cliënt kan vaardigheden leren die nodig zijn om door te stromen naar een passende werkplek in een minder beschutte omgeving of bij een bedrijf.
Arbeidscentrum de Koppel is gevestigd in een modern bedrijfspand op het bedrijventerrein Oudenrijn in De Meern. In de kantine kunnen cliënten pauzeren, lunchen en koffiedrinken. Er is geen aparte rustruimte. De afdelingen zijn ruim opgezet en licht door de vele ramen. Er is voldoende opslagruimte. De werkzaamheden zijn gescheiden en men kan alleen of met meerderen aan een tafel werken.
Voor deze begeleiding heb je een indicatie nodig van het CIZ of een beschikking van de gemeente.
Je betaalt een verplichte eigen bijdrage aan het CAK.
Je kunt verwezen worden door het buurt- of sociale team.
Kies je voor zorg in natura, dan regelen wij de administratieve afhandeling van de kosten met het zorgkantoor. Je kunt ook voor persoonsgebonden budget (PGB) kiezen en de financiële administratie zelf regelen.
Meer uitleg staat in brochure De wetten zorg & ondersteuning sinds 2020.
Verwijzing en indicatie
Je kunt bij ons terecht als je een indicatie hebt vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz) of een beschikking vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) voor een maatwerkvoorziening (arbeidsmatige activering).
Zit je nog op school, dan is een stageplek mogelijk.
Aanmelden
Wil je je aanmelden of meer informatie krijgen? Neem dan contact op met Klantadvies.