HomeOndersteuning van kinderen
Ondersteuning van kinderen
thumb

Ondersteuning van kinderen

Iedere ouder wil het beste voor zijn of haar kind

Heb je vragen over de ontwikkeling van je kind met een beperking? Of heb je zelf een beperking en vragen over de opvoeding? Dan kun je een beroep op ons doen. Wij helpen je thuis, op school of bij het kinderdagcentrum verder. Daardoor kunnen jullie als gezin je eigen leven leiden. Logeren kan je gezin ook even ontlasten.

thumb

Betrek ons

Ieder kind heeft een eigen vraag en samen zoeken we de best passende ondersteuning. Als je ons betrekt bij jouw gezinsleven, dan helpen we je om je kind een stabiele en veilige omgeving te bieden.

Een professional van Reinaerde kan als dat nodig is de opvoeding in goede banen helpen leiden. Ons zorgonderwijs zorgt ervoor dat kinderen mee kunnen doen in het regulier of speciaal onderwijs. Voor kinderen die niet naar school kunnen, zijn er onze kinderdagcentra. We kijken graag met jullie naar passende buitenschoolse opvang. Is het thuis opvoeden (tijdelijk) niet mogelijk, dan kunnen kinderen bij ons wonen.

Veelgestelde vragen over ondersteuning van kinderen

Hebben jullie jeugdzorg of jeugdhulp?

Ja, kinderen en gezinnen kunnen voor verschillende vormen van jeugdhulpverlening bij ons terecht. Lees meer.

Het gaat niet zo goed in ons gezin, kunnen jullie ons helpen?

Ja, in veel gevallen kunnen we helpen bij vragen over opvoeding of problemen in het gezin, als er in het gezin een kind is met een verstandeljike beperking

Is er voor ons hulp thuis mogelijk?

Zorg aan huis is mogelijk voor kinderen met een beperking. Meer informatie bij ondersteuning thuis. We hebben geen wijkverpleging of huishoudelijke hulp. Ook volwassenen kunnen begeleiding thuis krijgen. Zie ambulante begeleiding.

Ons kind krijgt medicatie en sondevoeding. Kan dat bij het kinderdagcentrum worden gegeven?

Ja, samen met ouders gaan we na welke zorg er nodig is. We hebben groepen bij kinderdagcentra voor kinderen met een ernstig-meervoudige beperking. Daarnaast is er diverse andere zorg mogelijk.

Mijn kind ontwikkelt zich anders; kunnen jullie nagaan wat er aan de hand is?

Als jullie kind zich anders ontwikkelt, dan kunnen wij daar in veel gevallen iets in betekenen. Neem contact op met Klantadvies.

Meer vragen

Aanmelden

Wachttijden
Klik hier voor informatie over wachttijden bij Reinaerde.

Aanmelden: wil je je aanmelden of meer informatie krijgen? Neem dan contact op met Klantadvies.

Bezoekadres: Koningin Wilhelminalaan 3, 3527 LA Utrecht
Postadres: Postbus 3364, 3502 GJ Utrecht