Zoeken Contact Menu

Passievolle kooktalenten op tv

Passievolle kooktalenten op tv

woensdag 14 december 2016

In EO’s Downtown Dinner In het tv-programma Downtown Dinner van de EO bezoeken mensen met een verstandelijke beperking elkaars restaurant en beoordelen zij elkaars kookkunsten, service en de entourage. Samen met de ambitieuze deelnemers trekt presentator Johan Eikelboom door het land. Zij beoordelen met een kritische blik elkaars kookkunsten en service. In Utrecht prikken de deelnemers een vorkje mee bij Mattias (24) en Yorick (24) in het Grand Café De Hoge Weide en bij Niek (28) en Lisa (26) van winkel, lunchcafé en atelier ZiZo, beiden van Reinaerde.

Mattias en Yorick zijn te zien in Downtown Dinner op 4 januari om 21.28 uur op NPO 3.
Niek en Lisa zijn te zien in Downtown Dinner op 6 januari om 21.43 uur op NPO 3.

Downtowndinner Frans Duijts9 Zij Zizo Verkleind

Leren en een waardevolle bijdrage aan de maatschappij leveren

Presentator Johan Eikelboom, bekend van 3Onderzoekt en Hufterproef, trekt samen met de deelnemers door het land en brengt hen van restaurant naar restaurant. Johan: “Iedere keer verrassen deze mensen mij door hun pure emoties en oprechtheid. Dit zorgt voor spannende en soms emotionele momenten bij de beoordeling. In de restaurants waar zij werken leren ze van elkaar, ze helpen elkaar en ze leveren een waardevolle bijdrage aan de maatschappij. Ik ben blij dat we dit met ‘Downtown Dinner’ kunnen laten zien.”

Ambitieuze competitie

In Nederland zijn tientallen horecagelegenheden te vinden waar mensen met een verstandelijke beperking hun talenten inzetten. In het programma Downtown Dinner, dat overigens niet alleen over mensen met het syndroom van Down gaat, gaan zij vol passie en ambitie de strijd met elkaar aan. Iedere aflevering staan drie restaurants centraal en vaardigt elk restaurant twee medewerkers af in deze competitie. Ook in Utrecht bereiden de deelnemers zelfgekozen specialiteiten voor de medewerkers van de andere twee restaurants. Na het opdienen en het proeven van de gerechten stijgt de spanning: hoe beoordelen zij het gerecht? En hoe staat het met de service van de bediening? Wat gebeurt er als de medewerkers onverwachts bezoek krijgen van een bekende Nederlander?

Verschillende bekende Nederlanders waaronder Monique Smit, Jochem van Gelder, Gerard Joling, Edsilia Rombley, Vajèn van den Bosch, Pip Pellens, Xander de Buisonjé, zullen te zien zijn Downtown Dinner. In vijf afleveringen worden vijftien Nederlandse plaatsen bezocht, waaronder Utrecht, Weesp, Hilversum, Apeldoorn en Purmerend.  

 

« Terug naar overzicht