Zoeken Contact Menu

De Heygraeff bereikbaar met belbus

De Heygraeff bereikbaar met belbus

dinsdag 13 december 2016

Vanaf zondag 11 december 2016 verzorgt Syntus het openbaar vervoer in onder andere de gemeenten Woudenberg en Zeist. Buslijn 81 tussen Woudenberg en Zeist rijdt vanaf dat moment niet meer. Reinaerde en de gemeenten Woudenberg en Zeist vinden het belangrijk om de reizigers, die geen eigen vervoer hebben, een alternatief te bieden om van en naar De Heygraeff te komen. Daarom is per 12 december 2016 een proef gestart met de belbus van MeanderOmnium, die gedurende een jaar voor drie euro per rit reizigers van en naar De Heygraeff brengt. Dit vervoer vindt plaats op afspraak en is dus geen taxivervoer of lijndienst.

"Ik ben erg blij met dit alternatief. Op deze manier kan ik mijn broer, die op De Heygraeff woont, blijven bezoeken", aldus Donny van den Dolder, familielid van een bewoner van De Heygraeff.

De belbus van MeanderOmnium rijdt voornamelijk binnen de gemeente Zeist. Vanaf 12 december kan de belbus dus ook gebruikt worden voor vervoer vanaf halte de Poort in Woudenberg naar De Heygraeff. Daarnaast is vervoer mogelijk tussen iedere locatie in Zeist en De Heygraeff. Meer informatie over de belbus is te vinden op http://www.meanderomnium.nl/vervoer-uit-en-thuis.
De belbus is geen taxi of openbaar vervoer. Er zijn dus geen vaste tijden waarop de bus vertrekt. De belbus rijdt met de hulp van vrijwilligers.

Evalueren pilot
Na een jaar evalueren de betrokken partijen de pilot en vervolgens wordt een besluit over een mogelijk vervolg van de inzet van de belbus genomen.

« Terug naar overzicht