Zoeken Contact Menu

Bewoners van vier zorgaanbieders in actie voor Serious Request

Bewoners van vier zorgaanbieders in actie voor Serious Request

donderdag 22 december 2016

Bewoners Sherpa, Philadelphia, Reinaerde en Amerpoort werken samen. Voor alweer het vijfde jaar op rij gaan bewoners van zorgaanbieders voor mensen met een verstandelijke beperking geld inzamelen voor Serious Request. Om nog meer op te kunnen halen voor de jaarlijkse actie van radiozender 3FM, is dit jaar de samenwerking uitgebreid tot bewoners van maar liefst vier zorgaanbieders die gaan collecteren voor het goede doel: de strijd tegen longontsteking.

Jan van Schalkwijk en  Raymond Kraan gaan collecteren bij de woon- en dagbestedingslocaties van Amerpoort, in onder meer Amersfoort en Soest. Dave Bast en Mario Oortjes (Philadelphia), Koos en Matthijs (Reinaerde) en Durayd Fadah (Sherpa) gaan geld ophalen binnen hun eigen locaties. Dinsdag kwamen zij bij elkaar op locatie Nieuwenoord in Baarn om gezamenlijk hun actie én unieke samenwerking officieel te starten. Daarbij deden de bestuurders van de zorgaanbieders alvast hun donatie in de bus.

3FM

Elk jaar vraagt radiozender 3FM rond de kerst aandacht voor een stille ramp. 3FM Serious Request 2016 vraagt aandacht voor een stille ramp die elke 35 seconden een kinderleven eist: longontsteking. Elk jaar sterven meer dan 900.000 jonge kinderen aan een longontsteking. Kinderen die eenvoudig te redden zijn met de juiste behandeling en goede informatie.

Doet u ook mee?

De bewoners van Amerpoort, Philadelphia, Reinaerde en Sherpa hopen ontzettend dat zij dit jaar nog meer ophalen dan de afgelopen jaren. Wit u ook een bijdrage leveren? Dit kunt u op verschillende manieren doen. Doneer persoonlijk bij de bewoners die met collectebussen langskomen of doneer via de actiesite van Jan op de website van 3FM: kominactie.3fm.nl/actie/jan-in-actie-voor-serious-request

Eigen actie

U kunt natuurlijk ook zelf een actie bedenken om de bewoners te helpen. Verzin met elkaar een sponsoractie, haal lege statiegeldflessen op of doe een ‘heitje voor een karweitje’. Geen inspiratie? Hier vindt u goede voorbeelden en kant-en-klare acties: https://kominactie.3fm.nl/kant-en-klaar

« Terug naar overzicht