Zoeken Contact Menu

Zicht op Reinaerde: expo over locatietekenen

Zicht op Reinaerde: expo over locatietekenen

donderdag 24 oktober 2019

Net als de afgelopen 15 jaar, hebben kunstenaars van Reinaerde Ateliers De Wijde Doelen weer op locatie getekend. Het thema voor dit jaar zijn de woningen en dagbesteding van Reinaerde. De kunstenaars zijn bij Amstelkade, Eilandstede, Atelier de Loeff, ZiZo, Remake, Eetatelier, De Hoge Weide en Kinderboerderij IJsselstee geweest. Daar hebben ze schetsen gemaakt van het gebouw, de mensen en wat er gebeurt. In het atelier hebben ze de schetsen uitgewerkt in tekeningen en klei.

Het resultaat zijn prachtige schilderijen en keramiek. Tot eind januari zijn deze voor iedereen te bewonderen. Ben je benieuwd? Kom naar ZiZo voor kunst (en voor koffie natuurlijk).

 

Kunstenaars die niet mee konden naar locatie, konden aan de hand van foto’s een kunstwerk maken. Als ze dat wilden konden ook zij dus meedoen aan het project.

 

Het locatietekenen gebeurt al die jaren onder begeleiding van twee vrijwilligers: Pim Le Large en Gerard Stoet. Zij regelen de afspraken met de diverse locaties. Naast Pim en Gerard zijn er ook vrijwilligers betrokken die op het atelier begeleiden bij het uitwerken of ouders die vervoer regelen naar de locaties. Dit maakt het locatietekenen een samenwerking tussen cliënten, vrijwilligers, begeleiders, ouders en de mensen van de diverse locaties waar getekend is.

 

Op de foto: Suzanne Charpentier heeft van keramiek een geit gemaakt die woont op Amstelkade

 

« Terug naar overzicht