Zoeken Contact Menu

Week van de Zorg en Welzijn bij Reinaerde

Week van de Zorg en Welzijn bij Reinaerde

vrijdag 1 maart 2019

Van 11 tot en met 16 maart vindt de Week van de Zorg en Welzijn plaats. Ook dit jaar wordt bij Reinaerde een aantal activiteiten georganiseerd. Zo ben je bijvoorbeeld van harte welkom om een kijkje te komen nemen bij dagcentrum De Ontmoeting in Veenendaal of Reinaerde De Merenhof in Abcoude! Op zoek naar een leuke baan in de zorg? Ook daarover informeren we je graag!

Honderden zorg- en welzijnsorganisaties openen in de Week van de Zorg en Welzijn de deuren om te laten zien wat werken in de zorg en welzijn is. Belangstellenden, werkzoekenden, leerlingen, familieleden, buurtbewoners, vrijwilligers, iedereen is welkom! Natuurlijk doet Reinaerde mee. Zo geven cliënten en begeleiders van dagcentrum De Heygraeff op dinsdag 12 maart een gastles aan leerlingen van de Jan Ligthartschool in Woudenberg. Dit is inmiddels een echte traditie geworden!

De Ontmoeting
De open dag die dagcentrum De Ontmoeting vorig jaar organiseerde smaakte naar meer. Vandaar dat de deuren ook dit jaar weer open staan voor iedereen die kennis wil maken met dit dagcentrum in Veenendaal. Op woensdag 13 maart tussen 13:30 uur en 15:00 uur laten mensen met een beperking en begeleiders zien wat er allemaal wordt gedaan. Zo kun je een kijkje nemen in de kaarsenmakerij en is er een informatiemarkt.

De Merenhof
Benieuwd hoe die locatie onder de rook van Amsterdam eruit ziet? De Merenhof in Abcoude organiseert op zondag 17 maart een open dag. Op initiatief van een bewoner vindt er een rommelmarkt plaats. Vrijwilligers helpen hierbij. Daarnaast worden belangstellenden rondgeleid door de locatie en kunnen kinderen (en volwassenen) creatief aan de slag. Om mensen te vertellen over het werk en vrijwilligerswerk bij Reinaerde zijn ook medewerkers van ontwikkeling & personele en informele zorg aanwezig. De open dag is van 12:00 uur tot 16:00 uur.

Toekomstige collega's
In de Week van de Zorg en Welzijn hopen we natuurlijk ook mensen enthousiast te maken voor het werk in de gehandicaptenzorg en bij Reinaerde. Op donderdag 14 maart organiseren we een informatiebijeenkomst speciaal voor mensen die overwegen om vanuit een ander vakgebied de overstap te maken. UtrechtZorg organiseert op dinsdag 12 maart speciaal voor studenten zorg en welzijn busritten langs diverse zorgorganisaties. Ook bij Reinaerde komt een groep van 24 studenten langs. Ze gaan op bezoek bij dagcentrum ’t Zand in Utrecht.

Informatie
Wil je meer weten over de Week van de Zorg en Welzijn? Kijk voor meer informatie op www.weekvanzorgenwelzijn.nl

Overzicht

Klik op het overzicht voor een vergroting. 

 

« Terug naar overzicht