Zoeken Contact Menu

Zorg Zusters maken snoepzakjes voor kinderen asielzoekers

Zorg Zusters maken snoepzakjes voor kinderen asielzoekers

dinsdag 27 juni 2017

Bij Reinaerde loopt het project 'moederdialogen'. Wekelijks ontmoeten moeders met een niet-westerse achtergrond elkaar in diverse wijken in Utrecht. De bijeenkomsten worden samen met een opvoedkundige gezinsbehandelaar van Reinaerde vormgegeven. Tijdens de bijeenkomsten wordt gesproken over opvoedkundige thema's. Daarnaast is er aandacht voor het versterken van de zelfregie en kracht van de moeders.

In Overvecht is dat laatste goed gelukt: de moeders hebben de handen inéén geslagen en zijn gezamenlijk de 'Zorg Zusters' gestart. Vanuit de wens om iets te betekenen voor andere buurtgenoten in een moeilijke situatie, ondersteunen de Zorg Zusters waar mogelijk. Zo koken zij onder anderen voor ouderen, zamelen zij kleding in voor asielzoekers en hebben zij een voedselbank opgezet voor mensen die net niet in aanmerking komen voor de reguliere voedselbank, enzovoorts. Afgelopen weekend gaven zij met elkaar 150 snoepzakjes aan de kinderen in het asielzoekerscentrum in Utrecht. Met veel plezier en saamhorigheid werden de snoepzakjes gevuld en versierd vanuit de mooie gedachte dingen te delen met de mensen die het minder goed hebben. Deze kinderen kregen de verrassing vanwege het Suikerfeest.

De Zorg Zusters zijn begonnen met een klein groepje en zijn nu al uitgegroeid tot een groep van meer dan twintig vrouwen met zowel een westerse als niet-westerse achtergrond. Gezamenlijk proberen zij in alle bescheidenheid de wereld een beetje mooier te maken.

« Terug naar overzicht