Zoeken Contact Menu

SKOUT. in de zorg werft personeel

SKOUT. in de zorg werft personeel

maandag 6 augustus 2018

Wie een afstand heeft tot de arbeidsmarkt en een baan zoekt in de zorg kon in de maand mei terecht in de SKOUT pop-up store in het centrum van Zeist. In de winkel presenteerden zich verschillende organisaties, waaronder Reinaerde. Er meldden zich die maand meer dan 350 mensen met serieuze belangstelling voor werk in de zorg. Heeft Reinaerde mensen kunnen verleiden om bij ons te komen werken?

Begeleider D Simone Visser heeft een aantal dagen in de winkel gestaan om samen met manager Ivonne Schrauwen te kijken welke talenten de werkzoekenden hebben en hoe deze toepasbaar zijn in de zorg én bij Reinaerde.

Onder de 350 mensen was een heel aantal met een zekere afstand tot die arbeidsmarkt, maar ook veel anderen zoals mensen met geringe ervaring in de zorg. We hebben negen kandidaten een baan of stage kunnen bieden die past bij de getoonde talenten en vaardigheden. Het gaat om één vrijwilliger en twee zij-instromers. Eén persoon heeft veel ervaring en kan deze in een EVC-traject (Eerdere Verworven Vaardigheden) omzetten in een diploma. Daarnaast zijn of gaan nog een leerling, twee kandidaten voor dagbesteding, één voor wonen en een vakantiekracht aan het werk. Er zijn dus verschillende manieren om te kunnen leren en starten bij Reinaerde.

Maar met inschrijven alleen komen we er nog niet. De mensen krijgen een paar jaar de tijd om zich verder te ontwikkelen bij Reinaerde. Dat kenmerkt de aanpak van SKOUT.

« Terug naar overzicht