Zoeken Contact Menu

Appartementencomplex op stuk grond in Utrecht mag worden ontwikkeld

Appartementencomplex op stuk grond in Utrecht mag worden ontwikkeld

dinsdag 15 januari 2019

Er was een enorme belangstelling: veertig partijen toonden interesse en er waren tien serieuze gegadigden. Maar Reinaerde kwam met HEVO en Groenwest als beste uit de selectie van gemeente Utrecht. We mogen nu een gebouw met 25 studio’s met eigen sanitair ontwikkelen in Utrecht, aan de Pratumplaats, midden in Leidsche Rijn. “We zijn er enorm blij mee. En we zijn trots dat wij deze bijzondere kans in korte tijd en dankzij intensieve samenwerking hebben weten te benutten”, zegt projectleider Tjitske Tabak.

We staan er goed voor

We zijn nu van plan om samen met HEVO Bouwmanagement en woningbouwvereniging Groenwest het gebouw te gaan ontwikkelen.  Tjitske is optimistisch: “We staan er goed voor: onze opzet past al binnen het bestaande bestemmingsplan en we verwachten dat we ook een vergunning oor de bouw kunnen krijgen.”

Dichtbij werk en winkels

De ligging is aantrekkelijk mits je enigszins mobiel bent: in de directe omgeving zijn er diverse werk- en dagbestedingsmogelijkheden. Zo zijn naast de locatie twee plekken waar al mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werken. Op tien minuten loopafstand ligt winkelcentrum Parkwijk, waarnaast restaurant De Hoge Weide en meubelwerkplaats Remake van Reinaerde zich bevinden.

Sociaal karakter

Het gebouw wordt zo ontworpen dat het goed in de omgeving past, dat een sociaal karakter heeft. Ernaast liggen een moskee, een brouwerij met café en terras, een houtwerkplaats en een kinderdagverblijf. Het gebied tussen het terras en de nieuwbouw wordt gezamenlijk ontworpen, zodat er een logisch overloopgebied voor het terras ontstaat.

Gejuicht

Vanuit de stad Utrecht willen veel mensen bij Reinaerde komen  wonen met begeleiding. Zo kunnen zij in de buurt van eigen familie blijven wonen. Tjitske: “We hebben wel even gejuicht toen we hoorden dat we de selectie hadden gewonnen. Het is een grote wens om in Utrecht woonplekken voor mensen met een beperking te kunnen realiseren.” Naar verwachting kan er over enkele weken een planning worden gemaakt en wordt duidelijk wanneer de bouw start en wanneer de woningen betrokken kunnen worden.

« Terug naar overzicht