Zoeken Contact Menu

Reinearde zoekt spijkerbroeken voor geheim eindejaarsgeschenk

Reinearde zoekt spijkerbroeken voor geheim eindejaarsgeschenk

donderdag 7 september 2017

We zoeken nog ruim tweeduizend spijkerbroeken voor het maken van eindejaarsgeschenken. Wat er precies met de spijkerbroeken gaat gebeuren is geheim. Zo geheim, dat zelfs de cliënten zelf niet weten wat ze aan het maken zijn.

Behalve Marjan van Lexmond, acquisiteur bij Reinaerde. Zij heeft het geschenk bedacht en geniet van alle commotie die het oplevert binnen de organisatie. Wat er met de spijkerbroeken gebeurt vertelt ze niet, maar in ieder geval wordt de hele spijkerbroek gebruikt.

Marjan van Lexmond: “Cliënten zijn al in april begonnen met het maken van het cadeau, maar ook zij weten niet wat het eindresultaat wordt. Elke cliënt maakt maar een klein gedeelte van het geheel. De een haalt de broeken op, de ander is aan het knippen en weer iemand anders zit achter de naaimachine. Ze weten niet van elkaar wat ze maken. Daardoor blijft het geheim intact.’’

Tweedehands kleding
Een aantal winkels in tweedehands kleding uit de provincie Utrecht verzamelt broeken die niet meer verkoopbaar zijn. Die komen cliënten dan met hun bolderkar ophalen. De rest van de broeken is gedoneerd door collega's, vrienden, familie, bedrijven en ga zo maar door. Dat heeft tot nu toe zo’n tweeduizend spijkerbroeken opgeleverd.

We kunnen alle spijkerbroeken nog gebruiken; klein en groot, licht en donker. De spijkerbroeken kunnen ingeleverd worden in bij alle dagcentra en dagbesteding van Reinaerde.  

Op de foto Danielle Bohms, Ali Abdulsattar en Helga Boekhout (Angeliek de Jong; bron AD)

« Terug naar overzicht