Zoeken Contact Menu

Reinaerde onderzoekt toekomst Selma Lagerlöfweg

Reinaerde onderzoekt toekomst Selma Lagerlöfweg

woensdag 6 november 2019

Omdat het al geruime tijd niet lukt om de zorg met voldoende kwaliteit te blijven bieden aan de bewoners van de Selma Lagerlöfweg in Woerden, heeft Reinaerde aangekondigd daar een andere oplossing voor te zoeken, die goed is voor de bewoners. De komende periode onderzoeken we een aantal oplossingsrichtingen om begin volgend jaar hierover duidelijkheid te kunnen geven.

Bewoners vragen we individueel aan te geven wat zij nodig hebben en wat hun wensen zijn. Met deze informatie en met het advies van de cliëntenraden besluiten we definitief wat we gaan doen. Daarna kunnen bewoners een beslissing nemen over hun zorg en begeleiding.

Waarom?

De bewoners hebben specifieke medische zorg nodig. Door de hoeveelheid aan kennis en vaardigheden die daarvoor nodig zijn en door krapte op de arbeidsmarkt, lukt het al geruime tijd niet goed om die te geven. Het gebouw is ook te klein om de intensieve zorg goed te kunnen organiseren. De medewerkers houden voor de bewoners te weinig tijd over om naast de medische zorg ook voldoende begeleiding te geven. Daardoor kunnen we de zorg en begeleiding niet op voldoende hoog niveau krijgen.

Welke oplossingsrichtingen zien we?

De specifieke zorg die bewoners nodig hebben, kan op andere plekken van Reinaerde of door ander zorgorganisaties beter worden geboden. Ook onderzoeken we de samenwerking met anderen. Wat dit betekent voor de zorg op deze plek is nog niet duidelijk.

We willen goede zorg blijven bieden door goed opgeleide medewerkers en die zorg in samenwerking met partners aanbieden, zodat cliënten kunnen blijven rekenen op passende zorg. Dat is ook de koers die Reinaerde heeft.

Vertrouwde omgeving

De goede zorg staat voorop en onderdeel daarvan is dat je die in je eigen omgeving, in de buurt van je eigen familie en bekenden, kunt krijgen. Natuurlijk  is het voor iedereen belangrijk om in een vertrouwde omgeving te leven, maar doordat we het al geruime tijd zelf in deze woningen proberen op te lossen en dat niet lukt, gaan we nu andere combinaties verkennen.  We onderzoeken nu met de individuele cliënten wat hun zorgvraag en wensen zijn en wat de mogelijkheden zijn van andere zorgaanbieders en andere plekken.

Betere zorg

Over een maand willen we duidelijk hebben óf we voor iedereen betere zorg kunnen voorstellen binnen of buiten Reinaerde al dan niet in samenwerking met andere zorgaanbieders, om begin volgend jaar keuzes te kunnen maken. Ondanks wachtlijsten en beperkt aanbod, verwachten we dat iedereen betere zorg zal kunnen krijgen.

Medewerkers

De medewerkers behouden hun baan. Er worden individuele gesprekken gevoerd over hun perspectief. Er is veel werk met verschillende mogelijkheden.

 

« Terug naar overzicht