Zoeken Contact Menu

Reinaerde en Local2Local starten nieuw voedselproject

Reinaerde en Local2Local starten nieuw voedselproject

vrijdag 15 februari 2019

In de regio Lekstroom start een duurzaam project in samenwerking met Local2Local, een coöperatie van boeren uit de streek. Alle woningen krijgen lokaal geproduceerde appels en peren van Local2Local. Het biedt tevens de mogelijkheid voor cliënten om te werken. Ze kunnen bijvoorbeeld helpen met het sorteren en leveren van het fruit of met de groente- en fruitoogst. Hiermee zetten Reinaerde en Local2Local zich in voor een gezond leven en welzijn en een toegankelijke samenleving waarin iedereen een rol van betekenis heeft

Local2Local
Local2Local is een voedselketen-initiatief in de regio Utrecht. Zij werkt samen met studenten, maatschappelijke organisaties en producenten aan een positieve verandering in ons (lokale) voedselsysteem. Local2Local is niet alleen een mooi initiatief omdat ze verse producten levert van boeren uit de buurt, maar het biedt de cliënten tevens de mogelijkheid om te werken.

Serieus werk
Cliënten uit de Lekstroom en Zeist kunnen meedoen aan leuke en leerzame werkzaamheden bij de lokale boeren. De studentencommunity van Local2Local begeleidt deze werkzaamheden via L2L-project Working @ The Farm. Zo produceert de boederij niet alleen fruit, maar kunnen mensen met een beperking er ook leren en werken. 

Saamhorigheid
Om de saamhorigheid tussen Reinaerde en Local2Local te benadrukken, was er begin februari een aftrap van het project. De leden van het projectteam deelden toepasselijk een zelfgebakken appeltaart en een lokaal geproduceerde fles Utregs Supersap. Daarbij werd gewezen op de waardevolle verbindingen die het project oplevert. Het draagt lokaal bij aan een betere wereld.

Voor vragen of meer informatie kun je contact opnemen met projectleider Lieuwe Korver via lieuwe@local2local.nl. Of kijk voor meer informatie op www.local2local.nl.

 

« Terug naar overzicht