Zoeken Contact Menu

Reinaerde en gemeente Veenendaal in gesprek over betaalbaar wonen

Reinaerde en gemeente Veenendaal in gesprek over betaalbaar wonen

dinsdag 13 november 2018

Hoe gaat de gemeente om met de hoogspanningskabel in de tuin van Arbeidscentrum Veenendaal? Hoe kunnen de gemeente en het arbeidscentrum samenwerken op het gebied van wonen, welzijn en zorg? En welke rol kan het Arbeidscentrum hierin vervullen? Hierover spraken medewerkers van Reinaerde, wethouder en beleidsmedewerkers uit Veenendaal met elkaar tijdens een bezoek bij het arbeidscentrum Reinaerde op 12 november.

Net als Reinaerde ziet de gemeente een toenemende vraag naar betaalbare woonruimte, gefinancierd vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz) en de Wmo in en rond Veenendaal. Volgens de gemeente zijn de mogelijkheden hiertoe beperkt. Om deze te benutten brengt de gemeente verschillende partijen bij elkaar. Door de samenwerking kunnen nieuwe ideeën ontstaan. Reinaerde neemt graag deel aan het overleg. Het is een mooie kans voor het Arbeidscentrum dat daarnaast volop in ontwikkeling is met het invoeren van Positieve gezondheid en de samenwerking met IW4.

 

Na afloop kregen de beleidsmakers een bon van de winkel Bombardon, voor koffie en iets lekkers.

Op de foto: Margot Klomp, Ingrid van Tweel, Engbert Stroobosscher, Erwijn Harsevoort en Hans van Walsem. Niet op de foto, wel bij het gesprek Margreet van Ommering en Tjitske Tabak.

 

 

 

 

 

 

« Terug naar overzicht