Zoeken Contact Menu

Ouders willen wonen en dagbesteding met Reinaerde realiseren

Ouders willen wonen en dagbesteding met Reinaerde realiseren

dinsdag 30 mei 2017

Een aantal ouders heeft de handen ineen geslagen om ‘De Droom van Schalkwijk’ te realiseren: wonen en dagbesteding in een landelijke omgeving voor mensen met een verstandelijke beperking. Zij hebben Reinaerde gevraagd dit te ondersteunen.

Een grote groep belangstellende ouders woonde op 17 mei de informatieavond in Fort Tull en ‘t Waal over hun droom bij. Tijdens de avond vertelden de ouders over hun droom: wonen en werken in het groen met de inzet van ouders als de spreekwoordelijke slagroom op de taart. Het gezamenlijk opgestelde zorgconcept gaat uit van het leven van een goed leven.  Namens Reinaerde waren regiomanager Jacques Visser, gedragskundige Eva van Kleef en projectleider Tjitske Tabak tijdens deze avond aanwezig.

De ouders hebben hun kinderen nog thuis wonen en de kinderen hebben nu dagbesteding bij De Weteringhoek. Ze willen samen met andere ouders de droom realiseren. Hiervoor hebben zij de Stichting Droom van Schalkwijk opgericht. Reinaerde en de stichting werken nauw samen.  

Regiomanager Jacques Visser: “Ik zie dit als een nieuwe vorm van de positie van Reinaerde, die past bij onze visie: ouders hebben hier voor hun kinderen volledig de regie en verbinden zich aan Reinaerde vanwege onze kennis en kunde.”

Droom Van Schalkwijk Hand Schudden Verkleind Jacques Visser

Lees meer over De Droom van Schalkwijk op: http://www.dedroomvanschalkwijk.nl/informatieavond-de-droom-van-schalkwijk/

« Terug naar overzicht