Zoeken Contact Menu

Nieuwe woningen voor kinderen met een verstandelijke beperking in Utrecht

Nieuwe woningen voor kinderen met een verstandelijke beperking in Utrecht

vrijdag 2 november 2018

Intensieve zorg samen met ouders

Op donderdag 1 november zijn aan de Marokkodreef in Utrecht-Overvecht drie woningen en het Kinderdagcentrum Oikos feestelijk geopend. Dat gebeurde in bijzijn van de kinderen, familie, medewerkers, buren en betrokkenen. Een van de kinderen, Mitchel, verzorgde met Ella van Lingen, bestuurder, de opening. Mitchel drukte op de knop waarna er een filmpje startte. Hierin liet een van de enthousiaste kinderen de verschillende vertrekken van bewoners zien.

 

Aan de Marokkodreef zijn nieuwe woningen voor kinderen gekomen met een ontwikkelingsachterstand of een verstandelijke beperking. De kinderen hebben gedrag waardoor zij intensieve begeleiding nodig hebben en thuis wonen niet altijd mogelijk is. Ze wonen voor korte of langere tijd aan de Marokkodreef. Het leven bij de Marokkodreef geven we zo veel samen met de ouders vorm. Zo is er een huiskamer waar de ouders met hun kind kunnen zijn, bijvoorbeeld om samen te eten. En een deel van de kinderen woont afwisselend een periode thuis en aan de Marokkodreef. Deze nieuwe en flexibele manier van samen met de ouders de kinderen begeleiden zorgt ervoor dat de kinderen zich zo goed mogelijk kunnen ontwikkelen. 

Mitchel Opent Marokkodreef Verkleind

Kinderdagcentrum Oikos

Het Kinderdagcentrum Oikos aan de Marokkodreef is ook prachtig verbouwd. Daar kunnen de kinderen met een ontwikkelingsachterstand of beperking overdag naartoe. Kinderen uit heel Utrecht komen naar dit gespecialiseerde kinderdagcentrum. Er is plek voor 28 kinderen in kleine groepen.

Rondleiding

Op youtube geven medewerkers van de Marokkodreef een rondleiding langs de diverse ruimten in het gebouw en de zorg die er geboden wordt: zie video op Youtube.

Extra ruimte

De nieuwe woningen en het kinderdagcentrum kwamen tot stand na intensieve voorbereiding,  interne verhuizingen en een jaar verbouwen. Door de verbouwing zijn er extra woonruimten gekomen. In totaal kunnen er nu 25 kinderen in drie woningen wonen of logeren. De behoefte aan deze zorg is groot; de woningen zijn al vrijwel allemaal bewoond.


Foto 1: Mitchel En Ella Openen Marokkodreef En Oikos
Foto 2: Mitchel drukt op de knop

 

 

 

 

 

« Terug naar overzicht