Zoeken Contact Menu

Kunstenaars kunnen zich aanmelden voor project Re-creatie

Kunstenaars kunnen zich aanmelden voor project Re-creatie

maandag 20 mei 2019

Bij De Heygraeff in Woudenberg start in de loop van dit jaar het programma Re-creatie. Het hart van dit duurzame programma wordt een woning waar kunstenaars en ontwerpers tijdelijk wonen en werken. Het atelier is de verbindende schakel tussen De Heygraeff en de recreatieve omgeving. Met Re-creatie komen de zorg voor mens en materiaal samen op één plek. Tot 15 juli kunnen kunstenaars en ontwerpers die in 2020 aan de slag willen bij De Heygraeff zich aanmelden bij het Mondriaanfonds en het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie.

Met afval en oude materialen maken zij nieuw werk en geven zij workshops vanuit het oude portiersgebouw van De Heygraeff. Dit wordt hun tijdelijke woon- en werkplek. De directe omgeving, mensen met een beperking, medewerkers van Reinaerde, familieleden van bewoners, recreanten, inwoners van Woudenberg, bezoekers van het repair café en mensen die geïnteresseerd zijn in duurzaamheid en social design, worden bij hun werk betrokken.

Open oproep Mondriaanfonds en Stimuleringsfonds

Het Mondriaan Fonds en het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie ondersteunen in 2020 vier werkperiodes van drie maanden voor beeldend kunstenaars en ontwerpers. Meer informatie over het gastatelier, de open oproep en de selectieprocedure kunt u lezen op de websites van Het Mondriaanfonds en het Stimuleringsfonds. De deadline voor het indienen van een aanvraag voor een werkperiode is 15 juli 2019.

Meer weten?

Hoe Re-creatie is ontstaan en wat het allemaal inhoudt, lees je op deze pagina.
Voor meer informatie over het programma Re-creatie kunt u contact opnemen met Carlie van Hamersveld van Reinaerde via cvhamersveld@reinaerde.nl of bel 030-2299922.

Het programma ‘Re-creatie’ wordt ondersteund door het BankGiro Loterij Fonds (Stichting Doen), het Stimuleringsfonds voor de Creatieve Industrie en het Mondriaanfonds.

« Terug naar overzicht