Zoeken Contact Menu

Kunstenaars gaan op studiereis

Kunstenaars gaan op studiereis

dinsdag 14 augustus 2018

Dertig kunstenaars en begeleiders van Reinaerde Ateliers De Wijde Doelen, Atelier 't Rondeel en eetcafé ZiZo gaan op studiereis naar Frankrijk. Om de reis te bekostigen hebben zij een crowdfunding-actie gestart bij www.voordekunst.nl. Daarvoor is inmiddels zoveel geld binnen dat de reis kan doorgaan. Wilt u hen alsnog steunen? Dan kunt u een donatie doen. U krijgt daarvoor een leuke tegenprestatie. Hebt u vrienden, bekenden of familie waarvan u denkt dat zij een bijdrage willen doen? Wit u dit bericht dan met hen delen? Om de crowdfunding bekendheid te geven, hebben kunstenaars de rap 'In Dicy bij la Fabuloserie', gemaakt en opgenomen. U kunt het filmpje bekijken: https://youtu.be/6KQVe6Gm6PU

De kunstenaars willen een aantal musea bezoeken en teken- en schilderworkshops volgen in een andere omgeving. Dat inspireert enorm. Het hoofddoel van de reis is een bezoek aan 'la Fabuloserie' in Dicy. Daar is een fabelachtige collectie 'Outsider Art' te zien. De collectie is verzameld door de Franse architect Alain Bourbonnais, die daar zijn levenswerk van heeft gemaakt. De kunstenaars overnachten in een eenvoudige accommodatie. De koks van ZiZo gaan voor hen koken.

Waarom op reis?
De meeste kunstenaars en begeleiders werken al jaren in de ateliers. De wereld van de meesten is klein, beperkt en verloopt gestructureerd. Om als kunstenaar geïnspireerd te blijven zoeken ze nieuwe invalshoeken. Daarmee willen ze voorkomen dat ze vastroesten in vaste patronen en gewoontes. Hopelijk inspireert de reis hen en krijgen ze een extra creatieve impuls, waardoor ze de komende jaren mooie werken kunnen blijven maken.

Uw hulp is hard nodig
De deelnemers kunnen de reis niet betalen vanuit de reguliere begroting. Daarom hebben ze uw hulp hard nodig. Alle deelnemers betalen gewoon zelf hun eten en drinken. De extra kosten maken ze voor de huur van de touringcar, overnachtingen, entreegelden en materialen voor de teken- en schilderworkshops. Daarom vragen ze u hen éénmalig te steunen, zodat ze aan dit avontuur kunnen beginnen. Via de website 'Voor de Kunst' kunt u geld overmaken. Daar kunt u ook zien welke leuke tegenprestaties er zijn. 
 
Na de reis gaan de kunstenaars ongetwijfeld weer geïnspireerd aan de slag met het maken van nieuwe kunstwerken. Medio januari 2019 organiseren ze een expositie en willen ze een boekje uitgeven met daarin de kunstwerken en foto's die zijn gemaakt tijdens de reis. 
Hebt u vragen over de reis en de crowdfundactie? Dan kunt u contact opnemen met de deelnemende ateliers:

Reinaerde Atelier 't Rondeel
tel: 0343 591343
A
telierRondeel@reinaerde.nl

Ateliers De Wijde Doelen
Tel.: 030 238 26 88
E-mail:
info@wijdedoelen.nl

 

« Terug naar overzicht