Zoeken Contact Menu

Kunstenaar van Atelier ‘t Rondeel genomineerd voor de Special Award 2019

Kunstenaar van Atelier ‘t Rondeel genomineerd voor de Special Award 2019

vrijdag 21 juni 2019

Marieke Romeijn van Atelier ’t Rondeel uit Wijk bij Duurstede is genomineerd voor de Special Award 2019. Dit is dé vierjaarlijkse landelijke beeldende kunstwedstrijd voor kunstenaars met een handicap, georganiseerd door Special Arts. De winnaars worden medio september bekend gemaakt. Tot die tijd zijn de werken van de genomineerde kunstenaars te zien in de Nicolaïkerk in Utrecht

Voorjaar 2019 zijn kunstenaars uitgenodigd om digitaal drie recente kunstwerken in te sturen. Bijna 400 kunstenaars hebben werk, met een grote diversiteit van thema’s en technieken, ingestuurd. Uiteindelijk heeft een tussenjury bestaande uit galeriehouder Nico van der Endt, kunstenaar Paul Klemann en kunstenaar Roland Berning 39 kunstenaars geselecteerd. Zij exposeren deze zomer ieder met drie kunstwerken in de Nicolaïkerk in het museumkwartier van Utrecht.

 

Marieke Romeijn van Atelier ’t Rondeel uit Wijk bij Duurstede is één van die genomineerde kunstenaars. Daarnaast is een bijzonder kunstwerk van Louis Stam gemaakt van afvalmaterialen in de tentoonstelling te zien.

Op 26 juni wordt de Special Award 2019-expositie feestelijk geopend. Vanaf deze datum zijn de kunstwerken ook te bekijken op www.specialaward.nl. Via de website kan er digitaal gestemd worden op uw favoriete kunstenaar voor de publieksprijs.
Tot en met 15 september zijn de kunstwerken in de Nicolaïkerk in Utrecht te bezichtigen. Hier kan ook gestemd worden.

« Terug naar overzicht