Zoeken Contact Menu

De Koekfabriek en Reinaerde stoppen samenwerking

De Koekfabriek en Reinaerde stoppen samenwerking

vrijdag 3 november 2017

De Koekfabriek en Reinaerde beëindigen hun samenwerking op 1 januari 2018. In de Utrechtse vestiging van de Koekfabriek bakken cliënten van Reinaerde koekjes onder begeleiding van medewerkers van Reinaerde.

Vernieuwde opzet
De Koekfabriek werd in 2013 door een aantal ondernemers opgericht in samenwerking met Reinaerde. Afgelopen periode bleek de opzet van de sociale onderneming nog niet optimaal te werken. Om aan de groeiende vraag naar koek te voldoen en met oog op de bedrijfscontinuïteit wil de Koekfabriek daarom gaan werken met een meer diverse doelgroep van koekenbakkers. In de nieuwe opzet zijn er zes arbeidsplekken voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt die een intensieve begeleiding zullen genieten. De doelgroep waar Reinaerde mee werkt, sluit maar voor een deel aan bij deze nieuwe opzet van de Koekfabriek. Deze aanpassingen maken dat de Koekfabriek en Reinaerde de samenwerking niet voortzetten.


Ander werk
De 13 cliënten die bij de Koekfabriek werken, krijgen andere passende werkzaamheden aangeboden van Reinaerde. Voor begeleiders is elders bij Reinaerde werk.

« Terug naar overzicht