Zoeken Contact Menu

Jongeren uit heel Europa kunnen bij Reinaerde als vrijwilliger aan de slag

Jongeren uit heel Europa kunnen bij Reinaerde als vrijwilliger aan de slag

dinsdag 1 mei 2018

Reinaerde is blij met de nieuwe accreditatie van EVS (European Voluntary Service ). EVS is onderdeel van het Erasmus+ programma van de Europese Unie. Via dit programma kunnen jongeren van 17 tot 30 jaar, 2 tot 12 maanden vrijwilligerswerk in Europa doen. De accreditatie betekent dat Reinaerde goedgekeurd is om Europese jongeren als vrijwilliger in te zetten via het programma! Hiermee kunnen wij de mensen die wonen en werken bij Reinaerde extra helpende handen, gezelschap en een waardevol contact bieden. Net zoals alle vrijwilligers geldt voor deze vrijwilligers een selectieprocedure.

Door heel Europa zijn honderden organisaties en projecten die met deze Europese vrijwilligers werken. Vrijwel alle onkosten worden vergoed vanuit een Europese subsidie.

De procedure tot accreditatie is gestart naar aanleiding van een vraag van de Duitse Milena, een enthousiaste jonge meid die graag in Utrecht vrijwilligerswerk wilde doen via EVS. Met de accreditatie op zak kunnen we haar en andere vrijwilligers via het programma verwelkomen.

Milena gaat als eerste aan de slag bij Reinaerde. "Ik ben benieuwd hoe mensen met hun beperkingen omgaan in het dagelijkse leven en hoe ik ze daarbij kan steunen. Als ik bij Reinaerde vrijwilligerswerk doe, zal ik twee keer per week in het café Zizo, twee keer in het Eetatelier en een keer in de bakkerij werken. Daar heb ik veel zin in!"

 

 

« Terug naar overzicht