Zoeken Contact Menu

Jaarrapport Reinaerde ‘Ieders stem’ 2018: cliënt heeft meer regie

Jaarrapport Reinaerde ‘Ieders stem’ 2018: cliënt heeft meer regie

vrijdag 14 juni 2019

Medewerkers van Reinaerde voeren de ondersteuningsplangesprekken steeds beter in dialoog met mensen met een beperking en hun familie. Dit is één van de belangrijkste uitkomsten van het kwaliteitsrapport 2018. Bestuurder Ella van Lingen zegt in het woord vooraf: ‘’Vorig jaar zijn we met een nieuw cliëntervaringsonderzoek gestart: ‘Dit vind ik ervan!’. Dat geeft ons nieuwe handvatten om het gesprek met de cliënt aan te gaan over zijn mening. Daardoor komen we dichter bij de kern van kwaliteit en bij onze opdracht om voortdurend te verbeteren.‘’

Het jaarrapport is een combinatie van het kwaliteitsrapport en jaarverslag met financiële verantwoording. Ook in het jaarrapport staan verhalen van cliënten. Het jaarrapport ‘Ieders stem’ 2018 is verschenen in een vorm van een digitale brochure. Daarnaast is de film ‘Ieders stem’ gemaakt over het kwaliteitsrapport in duidelijke en eenvoudige taal. Beide staan online en zijn te bekijken en te downloaden via jaarrapport 2018 ‘’Ieders stem’’ en de film ‘Ieders stem’.

Hieronder de 2 hoofdlijnen van de inhoudelijke resultaten in 2018:

Cliënten geven gemiddeld een 8

Cliënten beoordelen de kwaliteit van de begeleiding en zorg gemiddeld met een 8. Daar zijn we natuurlijk blij mee. Tegelijk realiseren we ons dat het altijd beter kan. Zeker omdat we ook grote verschillen zien in kwaliteit tussen verschillende woningen/dagcentra. We willen beter passende woningen ontwikkelen en willen dat teams beter reflecteren op hun dienstverlening aan cliënten. Dit draagt bij aan de kwaliteit van bestaan.

Lager resultaat dan verwacht leidt tot verbeterpunten

  • Meer kosten

In 2018 hadden we meer last van de krapte op de arbeidsmarkt. Door openstaande vacatures kost het meer moeite om de roosters samen te stellen. Dit leidt tot meer verzuim en inhuur van uitzendkrachten.

  • Meer omzet

Tegelijk is de omzet opnieuw gestegen, vooral in het jeugddomein en door complexere en meer intensieve zorg.

  • Lager resultaat dan verwacht

Het financieel resultaat over 2018 komt uit op € 619.000. Dat is lager dan het begrote resultaat van 1,3 miljoen. We wilden zelfs op een hoger resultaat uitkomen omdat we weten dat we de komende jaren veel kosten maken voor nieuwe woningen. We willen de diensterverlening in de woningen en dagcentra rendabel te maken. Gelukkig voldoen we op lange termijn aan de normen voor een financieel gezonde organisatie.

« Terug naar overzicht