Zoeken Contact Menu

Hippe spullen van nieuw atelier Reinaerde in Zeist

Hippe spullen van nieuw atelier Reinaerde in Zeist

dinsdag 2 mei 2017

Met het maken van creatieve textielproducten gaan ze aan de slag. Aan het begin van de Bergweg, nummer 1, in Zeist start op 4 mei een groep mensen van Reinaerde met het maken van diverse mooie producten. De groep keert terug naar Zeist, nadat zij eerder vertrokken van de Slotlaan, waar Atelier Walkart was gevestigd. De groep is blij dat ze weer terug is in Zeist.

Hip, modern en vrolijk

De groep, mensen met een beperking, kan weer aan de slag in de buurt van hun eigen woning, nadat zij afgelopen maanden tijdelijk bij multifunctioneel centrum De Schans in Woudenberg activiteiten uitvoerden. In Woudenberg leerden zij hoe je vlaggenlijnen maakt, pompoenen bewerkt en hoe je kunt weven, naaien en kleuren. Met hulp van trouwe vrijwilligers is een aantal mooie producten ontwikkeld. Hip, modern, vrolijk en anders zijn woorden die bij die producten passen. Creatief zijn onder meer sierraden, gemaakt van oude fietsbanden.

Atelier zoekt opdrachten

De productie van de textielproducten vindt plaats in het atelier aan de Bergweg. Voor het verkopen ervan is het team op zoek naar winkels in de buurt of naar werk in opdracht. De groep van Reinaerde heeft twee ruimtes in het gebouw, naast het team voor de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), het Centrum voor jeugd en gezin, Vitras, Thuiszorg, Wijkzorg en Welzijn  en het consultatiebureau.

De groep is afkomstig van Atelier Walkart, dat in december versneld moest sluiten vanwege overlast door de verbouwing. Het Atelier keerde niet terug naar de winkel met kaarsenmakerij aan de Slotlaan. Een aantal jaar geleden waren de VVV en Reinaerde er samen gevestigd. 

Heeft u een opdracht of wilt u meer informatie? Dan kunt u contact opnemen met Luuk Brasjen, tel.: 06 15330200 of e-mail: lbrasjen@reinaerde.nl.

« Terug naar overzicht