Zoeken Contact Menu

Gemeente Nieuwegein geeft groen licht om verder te gaan met plannen Cimbaalsingel

Gemeente Nieuwegein geeft groen licht om verder te gaan met plannen Cimbaalsingel

maandag 30 januari 2017

Donderdagavond heeft de gemeenteraad van Nieuwegein unaniem de startnotitie voor de nieuwbouwplannen aan de Cimbaalsingel goedgekeurd. De startnotitie is het begin van een bestemmingplanproces. We willen er in de wijk voor veertig cliënten moderne nieuwe woonruimte realiseren en ruimte voor dagbesteding, behandeling en kantoorruimte.

Minder kantoor

De gemeenteraad gaf aan dat we nogmaals in overleg met de omwonenden moeten treden. Dat deden we al eerder en we hebben de plannen daarop flink aangepast. Zo hebben we in onze plannen de optie laten vervallen om de kantoorruimte nog met een kwart te kunnen uitbreiden. We hopen dat we naast een maatschappelijke bestemming (voor 24-uurs zorg met wonen) op termijn ook een woonbestemming (voor wonen met scheiding van wonen-zorg) aan het gebouw mogen geven. Hierover heeft de gemeente nog geen besluit genomen.

Beter aangepast voor oudere cliënten

Voor de cliënten betekenen de plannen dat ze over eigen woonruimte gaan beschikken met eigen sanitair. Als we de nieuwe Cimbaalsingel in gebruik kunnen nemen, hebben we voor bewoners van zo’n drie andere woningen in Nieuwegein voorzieningen die beter aangepast zijn voor de voornamelijk oudere mensen met een verstandelijke beperking. Zo is er dagbesteding dichtbij, in hetzelfde complex. We willen de Cimbaalsingel duurzaam gaan bouwen.

In overleg met de buurt

Het is ons streven om zoveel mogelijk overeenstemming met de omwonenden te hebben over de invulling van de plannen. In twee bijeenkomsten met omwonenden hebben we over de plannen gesproken en deze aangepast. Voor de verdere uitwerking van de plannen overleggen we opnieuw met de omwonenden.

Over half jaar meer bekend

De plannen worden nu verder uitgewerkt in een bestemmingplanprocedure. Als dit voorspoedig verloopt, verwachten we dat over een half jaar bekend is of we aan de Cimbaalsingel gaan bouwen. Daarna duurt het nog zo’n anderhalf jaar tot de nieuwe Cimbaalsingel in gebruik genomen kan worden.

« Terug naar overzicht