Zoeken Contact Menu

Gemeente Utrecht kiest voor KOOS

Gemeente Utrecht kiest voor KOOS

woensdag 10 juli 2019

De gemeente Utrecht kiest voor KOOS! KOOS gaat aan de slag in het westelijk deel van Utrecht. Daarmee krijgen we de kans om onze gezamenlijke ambities waar te maken in de buurtgerichte specialistische zorg voor jeugd. Dat doen we met elkaar: Altrecht, de Opvoedpoli, De Rading, Reinaerde en Youké. Samen vormen wij een coalitie die veelbelovend is voor de toekomst. Wij zijn trots dat de gemeente Utrecht vertrouwen in KOOS heeft en daarmee de aanbesteding voorlopig aan ons gunt. Op 23 juli horen we of de gunning definitief is. KOOS gaat aan de slag in het westelijk deel van Utrecht: Leidsche Rijn, Vleuten-De Meern, West en Zuidwest. Het oostelijk deel van de stad is aan de coalitie Spoor030 gegund.

Vanaf 1 januari 2020 biedt KOOS buurtgerichte specialistische hulp aan kinderen, jongeren en hun gezin in Utrecht. Dat doen we vanuit de visie van positieve gezondheid. Dit betekent dat wij met kinderen, jongeren en hun gezin het accent leggen op hun veerkracht en wat voor hen het leven betekenisvol maakt. KOOS is er voor iedereen die specialistische hulp nodig heeft, verbindt zich met iedereen die er toe doet en sluit aan op wat werkt.

Specialistische hulp dichtbij

KOOS biedt een breed palet aan buurtgerichte specialistische zorg voor jeugd. Dat doen we ook in nauwe samenwerking met sociale basis en basiszorg, buurtteams, onderwijs, huisartsen en andere organisaties op het gebied van zorg en welzijn. Samen met onze professionals gaan we vol energie verder met het  uitwerken van dit plan. Zodat KOOS voortvarend van start kan gaan op 1 januari 2020.

Komende maanden stemmen Gemeente Utrecht, Spoor030 en KOOS de samenwerking op elkaar af, zodat huidige en toekomstige cliënten zonder obstakels de juiste zorg (blijven) ontvangen.

KOOS heeft er zin in. We kijken ernaar uit om de professionals uit Utrecht de komende tijd te ontmoeten tijdens informatiebijeenkomsten van KOOS on Stage.

Gemeente Utrecht

Zie ook: https://www.utrecht.nl/zorg-en-onderwijs/jeugd-en-gezin/aanvullende-zorg-jeugd/veranderingen-specialistische-jeugdhulp-vanaf-1-januari/https://www.utrecht.nl/zorg-en-onderwijs/jeugd-en-gezin/aanvullende-zorg-jeugd/veranderingen-specialistische-jeugdhulp-vanaf-1-januari/

 

 

« Terug naar overzicht