Zoeken Contact Menu

Expositie 'Ode aan Rob'

Expositie 'Ode aan Rob'

donderdag 24 mei 2018

Atelier ’t Rondeel neemt je mee in de wereld van Rob Heimel, een bijzondere wereld van een bijzonder kunstenaar. De solo-expositie geeft een mooi overzicht van Robs werk. Er wordt ook een aantal verkochte topstukken in bruikleen getoond. In totaal zijn er meer dan 30 schilderijen te zien. Van 3 juni tot 30 september 2018.

De schilderijen van Rob Heimel zijn een mengeling van realiteit en vrijheid. Het lijkt of er een heel leven door zijn werk is gegaan. Zijn doeken ademen de sfeer van vergeten werelden en verre landen. Er spreekt een fascinatie uit voor oude gebouwen, schepen en verre oorden. Alsof hij daar op zijn reizen geweest is.

Rob is de oudste kunstenaar die bij Atelier ’t Rondeel werkt. Ondanks zijn pensioengerechtigde leeftijd komt hij nog dagelijks met veel plezier schilderen. Zoals Rob zegt; “Ik moet er niet aan denken om het wat rustiger aan te doen, want dan is het gedaan met de pret”.

Hij “rommelt wat aan” zoals hij het zelf zegt. Het liefst schildert hij met oude kwasten en resten van verf die nog in de potten zijn achtergebleven. Zijn schrale verfstreken, waar het doek nog doorheen te zien is, zorgen voor een bijna ruwe schoonheid. Met sterke lijnen en aarzelende streken geeft hij zijn schilderijen vorm.

kunst atelier t Rondeel

 

 

 

« Terug naar overzicht