Zoeken Contact Menu

Bouw van appartementengebouw Het Spoor in Houten van start in de sneeuw

Bouw van appartementengebouw Het Spoor in Houten van start in de sneeuw

vrijdag 25 januari 2019

Wethouder Herman Geerdes gaf vanuit een graafmachine het startsein. Daarmee startte op donderdag 24 januari de bouw van 37 nieuwe appartementen aan Het Spoor in Houten. Op de besneeuwde bouwgrond kwamen mensen kijken die nu in andere woningen van Reinaerde begeleiding krijgen, medewerkers, mensen van de gemeente en andere genodigden.

Vlog

Bekijk ook de vlog van de officiële start.

https://www.youtube.com/watch?v=pZdckCUQLPw

Sterk op vooruit

Bouwbedrijf Roosdom Tijhuis gaat de appartementen aan Het Spoor bouwen. Reinaerde huurt de appartementen van woningcorporatie Viveste. Er komen 37 mensen te wonen die begeleiding krijgen van Reinaerde. Het merendeel van hen woont al in Houten. De mensen die hier komen wonen gaan er sterk op vooruit met hun woning. Door het starten van Het Spoor komen er in Houten weer woningen vrij. 

Het komt er écht

Regiomanager van Reinaerde, Jacques Visser: “We praten er al jaren over en nu komt het er écht: een nieuw huis, een eigen appartement voor de cliënten. En een nieuwe werkplek voor medewerkers. Een belangrijke mijlpaal. Waar veel cliënten nu nog in een verbouwde eengezinswoning wonen krijgen ze nu een eigen appartement met eigen voordeur en de mogelijkheid om elkaar te treffen in een gemeenschappelijke ruimte, want dat blijft ook belangrijk. Maar nu meer in te vullen afhankelijk van stemming en begeleidingsbehoefte. Een enorme verbetering, met dank aan de nauwe samenwerking met Viveste en Roosdom Tijhuis en  de gemeente Houten.”

Foto: Kevin Reinds, Reinaerde

 

 

« Terug naar overzicht