Zoeken Contact Menu

Blik op de Biltstraat

Blik op de Biltstraat

dinsdag 24 januari 2017

Kunstenaars met een verstandelijke beperking, werkzaam bij Ateliers De Wijde Doelen, lieten zich inspireren door ‘hun’ straat, de Biltstraat. De kleurrijke kunstwerken zoomen in op onverwachte details en nodigen uit om deze unieke Utrechtse straat met andere ogen te zien. 'Blik op de Biltstraat' is te zien van 31 januari t/m 23 februari.

De expositie, mogelijk gemaakt door de Biltstraat Ondernemers Vereniging (BOV) en het Ondernemers Fonds Utrecht (OFU), is gratis toegankelijk tijdens de openingstijden van het stadhuis (Korte Minrebroederstraat 2 in Utrecht).

De kunstenaars lieten zich afgelopen jaar inspireren door hun eigen straat. Ze werden met open armen ontvangen door horecaondernemers, winkeliers en andere bewoners van markante gebouwen. Eindresultaat is de expositie 'Blik op de Biltstraat', nu te zien op de begane grond van het stadhuis. Tekeningen en keramiek geven een kleurrijk beeld van de metamorfose die deze Utrechtse straat de afgelopen jaren heft ondergaan.

Bij Reinaerde Ateliers de Wijde Doelen werken 40 getalenteerde kunstenaars met een beperking. Onder begeleiding ontwikkelen de kunstenaars hun eigen stijl, met sprankelende en fantasievolle kunst als resultaat. Ze werken in het atelier aan de Biltstraat, en ook bij bedrijven en organisaties in Utrecht. Daarmee geven ze én vorm aan hun ambities én doen ze tegelijkertijd volop mee in de samenleving.

« Terug naar overzicht