Zoeken Contact Menu

AVG-arts Ilse Zaal promoveert

AVG-arts Ilse Zaal promoveert

vrijdag 13 september 2019

Symposium over beslissen rond levenseinde bij kinderen met (Z)EMB

Ilse Zaal-Schuller, arts voor verstandelijk gehandicapten (AVG-arts) bij Reinaerde, is de afgelopen jaren bezig geweest met haar promotieonderzoek. Zij organiseert op woensdag 2 oktober het symposium ‘Beslissen in onzekerheid’ na de verdediging van haar proefschrift. Ze onderzocht hoe ouders van kinderen met (zeer) ernstig meervoudige beperkingen ((Z)EMB) betrokken worden en willen worden bij beslissingen rondom het levenseinde. Het symposium op woensdagmiddag ‘Beslissen in onzekerheid’ gaat ook over deze medische besluitvorming en passende zorg.

Bijzonder trots op onze collega

“Het harde werken, een jong gezin en dan ook nog een promotieonderzoek vraagt om een groot doorzettingsvermogen dat wij bij Ilse zeker hebben mogen zien. We zijn heel erg trots en feliciteren haar met deze mooie stap in haar carrière. Wij zijn bijzonder trots dat onze collega dit met ons wil delen en zullen graag aanwezig zijn om deze dag met haar te vieren” vertelt Marion Veltman de Vries, coach/management van de medische dienst bij Reinaerde.

Symposium

Aansluitend op de verdediging van het proefschrift is er een middagsymposium: ‘Beslissen in onzekerheid’ over medische besluitvorming en passende zorg in de laatste levensfase voor kinderen met (Z)EMB. Bij dit symposium belichten we vanuit onderzoek en praktijk de complexe besluitvorming en zorg in de laatste levensfase van (Z)EMB kinderen. Zo spreken onder meer een ouder, arts en geestelijk verzorger. Door dit onderwerp vanuit verschillende perspectieven te belichten, kan bekeken worden hoe de samenwerking bevorderd kan worden om te komen tot de best passende zorg in de laatste levensfase van kinderen met (Z)EMB.  

Aanmelden symposium

Het symposium vindt plaats op woensdag 2 oktober vanaf 12.30 uur in de Koninklijke Industriële Groote Club Amsterdam. De opzet van dit symposium is multidisciplinair en bedoeld voor artsen, gedragsdeskundigen en zorgprofessionals met interesse in palliatieve zorg. Voor meer informatie of  inschrijven: mail naar: symposium@prinsenstichting.nl

« Terug naar overzicht