HomeWethouder van Zorg en beleidsmedewerker bezoeken cliëntenraden (1)
thumb

Wethouder van Zorg en beleidsmedewerker bezoeken cliëntenraden

In gesprek over verkiezingen in Veenendaal

Op uitnodiging van de cliëntenraad van De Bombardon kwamen de Wethouder van Zorg en beleidsmedewerker Hassan van Veenendaal op bezoek bij de cliëntenraden van De Bombardon en Arbeidscentrum Veenendaal. Anne van De Bombardon had wethouder Martijn Beek uitgenodigd om verder te praten over de zorg en verkiezingen.

Martijn en Hassan beantwoordden vragen die de cliënten hadden bedacht voor dit bezoek. Een vraag voor de wethouder was bijvoorbeeld hoe hij zorg en ondersteuning ziet. Wat vindt hij daarin belangrijk? Martijn vertelde dat hij het belangrijk vindt dat iedereen de zorg krijgt die hij nodig heeft. De gemeente Veenendaal vindt dat je goed moet kijken wat je zelf kunt, wat je netwerk kan betekenen. Pas daarna kijkt de gemeente wat zij aan ondersteuning kan bieden.

De wethouder wil graag samenwerken met de cliëntenraden. Want informatie uit de praktijk is belangrijk. Daar werken de cliënten graag aan mee. Zij hebben hun emailadressen met elkaar uitgewisseld.

De leden van de cliëntenraden gaven Martijn nog een paar tips over hoe het voor cliënten makkelijker is om te stemmen bij de verkiezingen. Zoals het gebruik van plaatjes, gesproken tekst en een kort en duidelijk programma van wat welke partij belangrijk vindt. Martijn nodigde de cliëntenraden uit om over een tijd een vervolgafspraak te plannen op het gemeentehuis. Dan praten ze verder over onder andere de verkiezingen.

Martijn heeft zelf ervaring in de zorg als maatschappelijk hulpverlener, hierdoor kan hij zich goed inleven. Hij vond het een fijn gesprek!

Namens Anne en Gerda van cliëntenraad de Bombardon.