HomeBouw Cimbaalsingel Nieuwegein feestelijk van start
thumb

Bouw Cimbaalsingel Nieuwegein feestelijk van start

Knuffel voor de wethouder

Woensdag 9 oktober ging de bouw van Reinaerde Cimbaalsingel in Nieuwegein officieel van start. Marika Lappée, Rob Speijer en Errol Bruining beklommen de heimachine om de eerste paal in te schroeven onder aanmoediging van wethouder Hans Adriani. De drie komen er wonen of gaan naar de dagbesteding. Na afloop beloonde Marika, in haar enthousiasme over de geleverde prestatie, de wethouder met een knuffel.

Grote opkomst

Zo ging de eerste paal voor het gebouw deze middag de grond in. Er was een grote opkomst van cliënten, familie en andere vertegenwoordigers, medewerkers, buren en andere betrokkenen. Onder de feestelijke tent werd de start van de bouw van deze nieuwe woon- en dagbestedingsplek voor mensen met een beperking gevierd.

Een plek waar je je thuis kunt voelen

Bestuurder Ella van Lingen van Reinaerde bedankte iedereen die in vele gesprekken afgelopen jaren had geholpen om de plannen beter te maken. “We willen bouwen aan een prettige plek waar je je thuis kunt voelen”, zei ze. Cliënten waren het met haar eens dat het nu niet al te lang meer duurt – een jaar - voor er gewoond kan worden en er dagbesteding is.

Wethouder Hans Adriani van wonen, bouwen en transformeren sprak zijn waardering uit over de afstemming met de buurt en de bewoners. “Nu kan ik iedereen feliciteren. Bij de gemeente hebben we gekeken of het gebouw goed in de wijk staat, en dat is gelukt.”

Een Volle Feesttent Bij De Eerste Paal Cimbaalsingel

Gezamenlijk kunstwerk

Deze middag werd er gestart met het maken van een gezamenlijk kunstwerk. Onder begeleiding van kunstschilder Norbertus kregen alle toekomstige bewoners de mogelijkheid een eigen kunstwerk te maken. Hier wordt één werk van gemaakt dat een plek gaat krijgen in de nieuwe Cimbaalsingel. ‘’We zijn samen aan het bouwen, jullie aan het kunstwerk, wij aan de nieuwe Cimbaalsingel’’, aldus Michiel Wijnen, directeur van Zenzo, richting de toekomstige bewoners.

Prettiger wonen

In het gebouw krijgt iedereen meer privéruimte en kun je in je eigen studio bezoek ontvangen, en is er voldoende ruimte om in de groep te leven. Het worden 40 studio’s voor 40 bewoners, 5 woonkamers en drie dagbestedingsruimten. De studio’s zijn zit-slaapkamers met eigen sanitair en kookmogelijkheid. De dagbesteding is dichtbij, in het gebouw. Daarmee kunnen de bewoners prettiger leven met modernere voorzieningen. Het is bovendien een gasloos gebouw; verwarming geschiedt met behulp van stadsverwarming.Het nieuwe gebouw wordt gerealiseerd door Reinaerde, Zenzo maatschappelijk vastgoed en Lithos bouw & ontwikkeling. Het ontwerp is van Borgerink Architecten. Zenzo is verantwoordelijk voor ontwikkeling en Lithos voor de bouw. Ook het onderhoud voor de komende 15 jaar wordt verzorgd door Zenzo.

Marika Rob En Errol Op De Foto Met Wethouder Hans Verkleind