HomeWeer landelijke staking in groepsvervoer
thumb

Weer landelijke staking in groepsvervoer

Donderdag 15 december rijdt de bus van Connexxion naar het kinderdagcentrum of de dagbesteding mogelijk niet.

Vakbond FNV heeft namelijk weer een landelijke 24-uursstaking aangekondigd in het groeps- en leerlingenvervoer. Dit kan tot gevolg hebben dat de chauffeurs van Connexxion de cliënten / kinderen niet op het gebruikelijke tijdstip, of zelfs helemaal niet, vervoeren. De kinderdagcentra en werk en dagbesteding van Reinaerde blijven voor iedereen open.

Hoe kun je je voorbereiden?

1. Zelf vervoer regelen

Om er zeker van te zijn dat jullie kinderen, de cliënten, donderdag naar het kinderdagcentrum of de dagbesteding kunnen, raden wij je aan donderdag het vervoer zoveel mogelijk zelf te regelen of gebruik te maken van alternatieve reismogelijkheden. Als je zelf het brengen en halen regelt, vragen we je om de rit ook zo snel mogelijk af te melden via TOL .

2. Chauffeur zelf vragen

Stakers hoeven officieel niet aan te geven of ze gaan staken. Daarom is het pas op de dag zelf duidelijk welke chauffeurs toch rijden en welke niet. Je kunt mogelijk wel de vaste chauffeur zelf vragen of hij of zij donderdag rijdt.

3. Contact houden met het kinderdagcentrum / de dagbesteding

Heb je je kind / cliënt zelf gebracht, en de chauffeur blijkt toch te rijden? Hou dan contact met het kinderdagcentrum / de dagbestedingslocatie, om na te gaan of je kind / de cliënt ’s middags toch met de bus weer naar huis gebracht kan worden.

4. Thuis blijven

Hoewel we ons goed realiseren dat het niet voor iedereen een optie is, is een andere mogelijkheid om donderdag een dag thuis te blijven. Geef dat ook graag door, zowel in TOL als bij het kinderdagcentrum / de dagbesteding.

We weten niet hoeveel chauffeurs gaan staken. Een deel van hen zal mogelijk wel rijden. Bij de vorige staking, op 30 november, waren de gevolgen beperkt. Dit is helaas geen garantie voor aankomende donderdag. Deze tweede aangekondigde staking zorgt zowel voor jullie, jullie kind / de cliënt, als voor ons als organisatie voor onzekerheden. Dat is vervelend, maar daar kunnen we voor nu niets aan veranderen. We wensen iedereen weer succes met de voorbereidingen en het regelen van een oplossing.