HomeWeer landelijke staking in groepsvervoer (1)
thumb

Derde landelijke staking groepsvervoer

Op vrijdag 17 en zaterdag 18 februari wordt er weer landelijk gestaakt in het groeps- en leerlingenvervoer, heeft vakbond FNV bekend gemaakt. Op 30 december gaven we al door dat deze staking nog verwacht werd.

Meerdaagse staking

De staking kan tot gevolg hebben dat de chauffeurs van Connexxion de cliënten / kinderen niet op het gebruikelijke tijdstip, of zelfs helemaal niet, vervoeren.

De kinderdagcentra en werk & dagbesteding van Reinaerde blijven ook nu weer voor iedereen open.

Hoe kun je je voorbereiden?

Je kunt je weer op dezelfde manier voorbereiden op deze staking.

1. Zelf vervoer regelen

Om er zeker van te zijn dat jullie kinderen, de cliënten, vrijdag en/of zaterdag naar het kinderdagcentrum of de dagbesteding kunnen, raden wij je aan het vervoer zoveel mogelijk zelf te regelen of gebruik te maken van alternatieve reismogelijkheden. Als je zelf het brengen en halen regelt, vragen we je ook weer om de rit ook zo snel mogelijk af te melden via TOL: https://www.bureauvervoer.nl/login/login/

2. Chauffeur zelf vragen

Stakers hoeven officieel niet aan te geven of ze gaan staken. Daarom is het pas op de dag zelf duidelijk welke chauffeurs toch rijden en welke niet. Je kunt mogelijk wel de vaste chauffeur zelf vragen of hij of zij vrijdag en zaterdag rijdt.

3. Contact houden met het kinderdagcentrum / de dagbesteding

Heb je je kind / cliënt zelf gebracht, en de chauffeur blijkt toch te rijden? Hou dan contact met het kinderdagcentrum / de dagbestedingslocatie, om na te gaan of je kind / de cliënt ’s middags toch met de bus weer naar huis gebracht kan worden.

4. Overwegen of thuis blijven nodig is

De meeste chauffeurs kozen er bij de vorige twee stakingen voor om te blijven rijden. Daar kun je rekening mee houden als je de beslissing neemt om naar werk of dagbesteding te gaan of thuis te blijven. Bij Reinaerde zijn we in elk geval open. Als je vrijdag en/of zaterdag thuis blijft, geef dat ook graag door, zowel in TOL als bij het kinderdagcentrum / de dagbesteding.

We begrijpen natuurlijk dat dit voor jullie, jullie kind/de cliënt en voor de collega’s bij Reinaerde weer belastend is. We hopen met jullie dat er landelijk oplossingen worden gevonden. Laten we elkaar ook nu weer steunen en oplossingen vinden onder de gegeven omstandigheden.