HomeVoorjaarspakket van ADSU voor burgemeester Sharon Dijksma
thumb

Voorjaarspakket van ADSU voor burgemeester Sharon Dijksma

Burgemeester Sharon Dijksma heeft op dinsdag 18 mei kennisgemaakt met het ADSU*, het Utrechtse samenwerkingsverband van zeventien organisaties in de zorg voor mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking, de verslaving- en geestelijke gezondheidszorg.

De burgemeester kreeg een voorjaarspakket met mooie producten die zijn gemaakt op diverse Utrechtse werkplaatsen. Deelnemers laten daarmee zien hoe belangrijk activering is voor Utrechters met een beperking of psychische kwetsbaarheid.

Vol verwachting staan medewerkers van Reinaerde Digiteam Woerden fotograaf Leonardo Péres Jiménez , dtp-medewerker Vincent Groot en lasser Abdullah via WIJ 3.0, in een lege hal van het Stadskantoor. Zij zijn deelnemers van Reinaerde en WIJ 3.0, die samen met de Social Return makelaar en voorzitter van het ADSU op bezoek gaan bij de nieuwe burgemeester van Utrecht. Voor de burgemeester nemen zij een ADSU voorjaarspakket mee en natuurlijk hun eigen inspirerende verhalen.

Activering ook belangrijk in coronatijd

Ook tijdens de coronapandemie hebben cliënten en deelnemers van ADSU-partners op verschillende werkplaatsen prachtige producten gemaakt, altijd met veel zorg en creativiteit. Een selectie daarvan zit in het voorjaarspakket. Het ADSU wil daarmee bij burgemeester Dijksma benadrukken hoe belangrijk activering is voor de 20.000 burgers in Utrecht met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking of psychische kwetsbaarheid. Ook willen we laten zien welke kwaliteitsproducten cliënten maken op de activeringslocaties en vertellen hoe ons unieke samenwerkingsverband Aan de slag in Utrecht (ADSU) samen optrekt bij het vormgeven van werk en activering.

Ik voel me net jarig!

'Ik voel me net jarig!' zei een stralende burgemeester Dijksma terwijl ze de items één voor één uit de doos toverde. Het was een prettige en ontspannen ontmoeting waarbij ze echt de tijd nam voor de drie deelnemers. Zij konden rustig vertellen over hun achtergrond, wat werken op een activeringslocatie hen oplevert en waarom werk voor hen uiteindelijk de beste zorg is. Een van de deelnemers is Abdullah. Al meer dan tien jaar zit hij in een asielprocedure. Nederlands leren valt hem zwaar. Zijn ontmoeting met de burgemeester vond hij er één om nooit te vergeten. Hij mocht de metalen pennenhouder die hij heeft gemaakt zelf overhandigen aan de burgemeester. Zij verzekerde hem dat deze vanaf nu op haar werkbureau zal pronken. 'Mooiste dag!' zei een breed glimlachende Abdullah na afloop. Ook Vincent Groot (midden op de foto) vertelt wat hij heeft gedaan: hij heeft het artwork op het geschenk gemaakt. Ondertussen fotografeert Leonardo.

Via ADSU aan social return doen

Bedrijven met een social-returnopgave bij de gemeente Utrecht kopen de verschillende producten van ADSU-partners steeds vaker in. Zo ontstaat er een mooie win-win situatie. Deelnemers en cliënten leveren op hun eigen niveau een bijdrage aan de samenleving en organisaties ontvangen mooie en unieke relatiegeschenken. Wil je hier meer over weten? Neem contact op met de Social Return Makelaar ADSU via danielle@adsu.nl

* ADSU (Aan De Slag in Utrecht) is hét Utrechtse samenwerkingsverband van 17 organisaties in de zorg voor mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking, de verslaving- en geestelijke gezondheidszorg. Zij werken nauw samen om sociale en arbeidsmatige activering van burgers met een kwetsbaarheid en diverse achtergronden mogelijk te maken. Bij het ADSU zijn betrokken: Abrona, Altrecht GGZ, de Boogh, Buurtteamorganisatie Sociaal, Gemeente Utrecht, Jellinek, Leger des Heils, LISTER, Moviera, Reinaerde, De Tussenvoorziening, UW Re-integratie, UWV SMD en UWV Werkbedrijf, WIJ 3.0 en de Wilg.