Home‘Veel Liefs’ zamelt spelletjes in tegen verveling van mensen zonder dagbesteding
thumb

‘Veel Liefs’ zamelt spelletjes in tegen verveling van mensen zonder dagbesteding

Met het initiatief ‘Veel Liefs’ is in Utrecht een inzamelactie gestart om zoveel mogelijk spelletjes, bakproducten en buitenspeelgoed te verzamelen, die in de zorg een tweede leven krijgen. Ook puzzels zijn meer dan welkom. Alle producten zijn voor zorgorganisatie Reinaerde. Er worden pakketten gemaakt voor mensen met een verstandelijke beperking.

Er wordt met man en macht in de zorg gewerkt om Corona te overwinnen. Door de maatregelen in de zorg mag er geen bezoek meer binnen komen, mantelzorgers mogen niet zorgen en vrijwilligers moeten thuisblijven. Dagbesteding is ook gestopt. Initiatiefnemer Femke Riel ziet het van dichtbij gebeuren bij haar zwager, die ook een verstandelijke beperking heeft. "Je wilt ze blijven ‘prikkelen’ en mooie geluksmomentjes op de dag geven. Toen ik met Reinaerde contact opnam of Veel Liefs kon helpen met spelletjes, waren ze meteen dolenthousiast.”

Ella van Lingen, bestuurder van Reinaerde is blij dat dit initiatief is gestart: 'Het is prachtig om te zien dat 'Veel Liefs' ons van A tot Z helpt en we binnen twee weken cliënten blij kunnen maken met een box vol met activiteiten.' Begin april heeft Veel Liefs een vergelijkbaar project in Amsterdam gedaan. Daar was het voor mensen met een verstandelijke beperking van Cordaan. Binnen ‘no time’ waren er voldoende producten voor 900 bewoners. Er waren bedrijven die producten hebben gesponsord, geld hebben gedoneerd waar producten van gekocht zijn en talloze consumenten die hun gezelschapspellen hebben gedoneerd. ‘We zijn ontzettend dankbaar wat daar gerealiseerd is,’ zegt Femke Riel. ‘De organisatie en de cliënten reageerden zo positief. Dat willen we daarom ontzettend graag doorzetten naar deze regio, waar ik zelf woon. Hier moeten we dit samen ook kunnen redden.’. Ze voegt er nog aan toe ‘Eigenlijk iedereen heeft wel íets thuis liggen, al is het één bakblik. Samen kunnen we meer dan 1000 cliënten blij maken.

Deelname

Iedereen mag meedoen. Stuur je mooie spellen, tijdschriften, bakspullen en tuinproducten op naar adres:

Postillion Hotel Utrecht Bunnik

O.v.v. Veel Liefs

Baan van Fectio 1

3981 HZ Bunnik

Datum inzameling: 12 t/m 21 april

Meer informatie: www.veel-liefs.nl

Veilig langsbrengen mag ook. Houd het bezoek kort en kom alleen. Er wordt anderhalve meter afstand gehouden en het hotel is de hele dag open.