HomeVanaf zondag 28/11: alles dicht tussen 17 en 5 uur, bezoek blijft welkom
thumb

Vanaf zondag 28/11: alles dicht tussen 17 en 5 uur, bezoek blijft welkom

Vanaf zondag 28 november gelden extra maatregelen. De nieuwe maatregelen hebben gelukkig weinig impact op de zorg en dienstverlening bij Reinaerde, maar zal voor ieder van ons weer veel vragen.

Nieuwe aanvullende maatregelen

Blijf zoveel mogelijk thuis

Help mensen met een beperking bij het opvolgen van deze maatregel.

Bezoek blijft welkom

  • Bezoek is van wezenlijk belang voor mensen met een beperking en familieleden. Maximaal 4 bezoekers (boven de 13) per cliënt en 1 keer per dag. Ook op Pakjesavond.
  • Doe een zelftest voordat je op bezoek gaat of bezoek ontvangt. Help mensen met een beperking hierbij.
  • Wees extra voorzichtig bij contacten tussen ouderen vanaf 70 jaar en kinderen onder de 12 jaar.

Alles dicht tussen 17.00 uur en 5.00 uur

  • Met ingang van zondag 28 november is vrijwel alles in Nederland tussen 17.00 uur en 5.00 uur gesloten. Het gaat om niet-essentiële winkels, sportscholen, horeca, theaters, bioscopen, evenementen etc. Cliënten die in de horeca werken, zullen hiermee te maken krijgen. Per locatie wordt met cliënten gekeken naar een goede oplossing voor iedereen.
  • Vanaf zondag 28 november moet er ook op plekken waar een coronatoegangsbewijs verplicht is, 1,5 meter afstand worden gehouden. Dus ook in de horeca van Reinaerde. Ook moet er op die plekken als je loopt, weer een mondkapje gedragen worden.

Onderwijs/kinderdagcentra blijven open

  • Kinderen jonger dan 12 jaar met milde neusverkoudheid en een snottebel moeten thuisblijven en zich laten testen bij de GGD.
  • Leerlingen en onderwijspersoneel doen twee keer per week preventief thuis een zelftest. Het is nu nog niet bekend of dit ook voor het speciaal onderwijs en ZMLK onderwijs geldt.
  • De regels die gelden voor het onderwijs zoals het dragen van een mondkapje voor kinderen vanaf groep 6, gelden niet voor de kinderdagcentra omdat de kinderdagcentra onder zorg vallen.

Boostervaccinatie komt op stoom voor cliënten en medewerkers

Cliënten die bij Reinaerde wonen, worden nu en de komende weken gevaccineerd. Cliënten die thuis wonen of zelfstandig wonen, komen ook eerder in aanmerking voor een booster. Wanneer dit zal zijn en hoe zij uitgenodigd worden, is nog niet bekend.

Alle medewerkers van Reinaerde kunnen versneld een (booster)prik krijgen via Reinaerde.

Houd vol!

De coronapandemie vraagt veel van ons. Laten we ook nu weer samen onze schouders eronder zetten. Om zo met elkaar het risico op besmettingen onder cliënten, familieleden en medewerkers sterk te verminderen en de zorg voor iedereen toegankelijk te houden. Corona bestrijden doen we bij Reinaerde ook samen.

De coronaregels in picto's