HomeVan De Meent naar Fluweelmos
thumb

7 bewoners verhuizen van Heemraadserf naar Fluweelmos

Laatste 7 bewoners binnen Houten en Nieuwegein zijn verhuisd; in totaal 44!

Dinsdag 25 juni zijn 7 bewoners van De Meent (Heemraadserf) in Houten naar Fluweelmos 79 in Houten verhuisd. Dit is de laatste van een serie verhuizingen deze maand binnen gebied Lekstroom. Waarom deden we dat op zo’n grote schaal?

Wij hebben een paar jaar geleden geconstateerd dat veel ouder wordende bewoners in het gebied Lekstroom in niet-passende woningen woonden. Niet echt de juiste zorg op de juiste plek. Al eerder wisten we dat als mensen met eenzelfde ondersteuningsvraag bij elkaar wonen, begeleiders en behandelaars effectiever kunnen werken en er minder incidenten zijn.

Met als resultaat: een prettig dagelijks leven in een passende woonomgeving voor bewoners en begeleiders die met plezier hun werk doen. Dus moesten we oplossingen gaan zoeken. De eerste stap was de verhuizing van 6 bewoners van Fluweelmos (Houten) naar Rietveldlaan (Nieuwegein).

Door de ruimte op Fluweelmos die daardoor ontstond, kunnen bewoners van De Meent (Heemraadserf) verhuizen naar Fluweelmos. De kleine en verouderde woning De Meent is nu leeg en kunnen we sluiten.

Na jarenlange voorbereiding en afstemming zijn 44 cliënten nu in een paar weken tijd verhuisd. Twee van de drie verhuizingen verliepen soepel tot behoorlijk soepel. Bij de laatste verhuizing liepen we helaas tegen allerlei problemen aan, die mede door de inzet en flexibiliteit van collega's en familie inmiddels zijn opgelost. DANKJULLIEWEL!

Wie wonen op Fluweelmos 79?

Fluweelmos 79 in Houten is een woning voor bewoners met een ernstig verstandelijke beperking. In de woning wonen zeven (jong) volwassenen en iedere bewoner beschikt over een eigen zit-/slaapkamer. Zij maken gezamenlijk gebruik van een ruime woonkamer met open keuken en delen het sanitair.

Verhuizen kan leuk zijn, maar is soms ook lastig. Dat is zeker het geval als je niet zelf het initiatief voor de verhuizing hebt genomen. Er is een korte periode van ongemak te overbruggen voordat je de voordelen kan gaan ervaren. Deze periode gaan we zo goed mogelijk faciliteren. Zodat de cliënten in hun nieuwe woning ervaren: “Ik voel me thuis, heb een goede dag, krijg goede begeleiding.” Daar doen we het voor!