Homevaccineren cliënten start 27 januari
thumb

Vaccineren cliënten Dennendal en De Heygraeff start 27 januari!

Wij zijn er klaar voor

Wij starten vanaf woensdag 27 januari met het vaccineren van cliënten die op de Heygraeff en Dennendal wonen. Vrijdagavond 15 januari kregen wij groen licht van branchevereniging VGN om eenmalig de Pfizer vaccins te bestellen voor deze cliënten. Na levering zijn de vaccins vijf dagen houdbaar. Dat betekent dat wij binnen een week alle eerdergenoemde cliënten die dat willen, gaan vaccineren.

Er kunnen redenen zijn waardoor het niet lukt om in deze week te vaccineren. Bijvoorbeeld als een cliënt ziek is. Om toch iedereen die dat wil, te kunnen vaccineren, kunnen wij op een later moment nog een keer vaccins bestellen. Wij weten nog niet wanneer dat is. Wij zetten daarom alles op alles om zo veel mogelijk cliënten vanaf 27 januari te vaccineren. De komende dagen bellen wij de wettelijk vertegenwoordigers na die het toestemmingsformulier nog niet hebben geretourneerd.

Wij zijn blij dat wij sneller dan verwacht kunnen starten. Wij zijn er klaar voor.

Vaccinaties cliënten in de wijk vanuit huisartsenposten vanaf 25/1

Vanaf maandag 25 januari wordt gestart met het vaccineren van cliënten die in de wijk wonen bij Reinaerde (hierbij gaat het ook om cliënten binnen de gezinswoonvormen en cliënten met een volledig pakket thuis). Zij worden gevaccineerd met het Moderna vaccin.

Nieuw is het gegeven dat niet alle huisartsen dit zullen doen maar dat er centraal gevaccineerd zal worden vanuit huisartsenposten. Wij hebben aangeboden hierbij te ondersteunen. Cliënten ontvangen een uitnodiging voor vaccinatie van de huisarts. Wij hebben ervoor gezorgd dat huisartsen weten wie zij moeten uitnodigen.

Vaccinaties overige cliënten: nader te bepalen tijdstip

Ook de cliënten die niet bij een zorgorganisatie wonen, worden op een nader te bepalen tijdstip gevaccineerd door de huisarts. De VGN weet nog niet wanneer dit zal zijn. Zodra er meer informatie over beschikbaar is, informeren we hierover. Wij begrijpen dat het teleurstellend kan zijn dat cliënten die niet bij een zorgorganisatie wonen, geen voorrang krijgen bij de vaccinatie. Als zorgorganisatie hebben wij hier helaas geen invloed op.