Homevaccinaties we weten het nog niet
thumb

Vaccinatie medewerkers en cliënten: we weten het nog niet

Reinaerde niet bij eerste groepen die gevaccineerd worden

Op de persconferentie dinsdag jl. is gezegd dat het vaccineren van cliënten door gehandicaptenzorgorganisaties maandag 18/1 start. Wij weten inmiddels dat 6 organisaties kunnen starten om eerste ervaringen op te doen. Wij zitten niet bij die eerste groep zorgorganisaties. Wanneer wij wèl aan de beurt zijn, is nog niet bekend. Ook hiervoor geldt: zo gauw als we groen licht krijgen, starten we en zullen we dit via MijnReinaerde laten weten. We zijn er klaar voor om zelf te gaan vaccineren en daar houden we ons aan vast.

Vanaf 25/1 start het vaccineren door huisartsen van cliënten die in de wijk wonen. Let op: dit is een ‘vanaf-datum’; dit betekent niet dat cliënten van Reinaerde op 25/1 gevaccineerd zullen worden. Wij bereiden ons voor in de contacten met de lokale huisartsen en bieden hen ondersteuning aan bij het zo snel mogelijk vaccineren van alle cliënten.

Wij begrijpen het als de vertraging bij u wellicht ook frustratie of teleurstelling oproept. Tegelijkertijd hebben wij begrip en respect voor de lastige afwegingen en keuzes waar de overheid steeds mee wordt geconfronteerd. Dit vraagt van hen en van ons allemaal veel aanpassingsvermogen, flexibiliteit en volhouden.

Vaccinatie medewerkers

Veel medewerkers vragen zich af wanneer de vaccinaties voor hen gaan starten. Dat is landelijk nog niet bekend. We snappen dat dit tot vragen en ongeduld leidt. Eén ding is zeker: zo gauw als we groen licht krijgen om de uitnodigingsbrieven aan jullie te versturen, doen we dat en zullen we dit via MijnReinaerde laten weten. De verwachting van branchevereniging VGN nu is vanaf begin februari.

Afname collega’s en cliënten met een besmetting

Het aantal cliënten en collega’s met corona bij Reinaerde is nu gelukkig aan het dalen. Dat komt deels door de inspanningen van ons allemaal. Deze afname willen we graag zo houden. We horen dat het veel van een ieder vraagt. De vaccinatie gaat ons helpen maar we hebben ook nu het maximale te doen om samen corona er onder te krijgen.

Wij volgen de ontwikkelingen op de voet, blijven actief inbreng leveren (regionaal en landelijk) en delen meer informatie zodra die beschikbaar is.

Vragen? Klik op www.coronavaccinatie.nl