HomeVaccinatie voor medewerkers en cliënten
thumb

Vaccinatie voor medewerkers en cliënten

De stand van zaken

Vaccinatie van medewerkers start binnenkort

De medewerkers in de zorg behoren tot de eerste groep die gevaccineerd wordt. Direct na de ouderenzorgmedewerkers zijn de medewerkers in de gehandicaptenzorg aan de beurt. Dat betekent dat medewerkers van Reinaerde binnenkort een uitnodiging voor vaccinatie ontvangen. Daarbij gaat het in eerste instantie om medewerkers die direct met cliënten werken (begeleiders), en ook om medewerkers die in de directe omgeving van cliënten werken (bijv. behandelaars en managers van teams).

Als zorgorganisatie èn als werkgever bevelen wij vaccinatie van harte bij onze medewerkers aan.

Vaccinatie van cliënten die bij Reinaerde wonen

De tweede stap in het door de overheid opgestelde plan is het vaccineren van cliënten die bij organisaties voor gehandicaptenzorg wonen. Voor de aanlevering en beschikbaarheid van de vaccins zijn we afhankelijk van de overheid. Zodra we meer weten, delen wij deze informatie op onze site.

Keuze voor wel of niet vaccineren

Iedere cliënt die bij Reinaerde woont en die wil, kan gevaccineerd worden. Wij bevelen cliënten en famlie van harte aan om te kiezen voor vaccinatie. Iedereen wil graag zo gezond en veilig mogelijk leven. Daarvoor is het nodig dat we met elkaar corona onder controle krijgen. Als veel mensen zich laten vaccineren, kan het leven stap voor stap weer normaler worden.

De uiteindelijke keuze is aan de cliënt of aan zijn wettelijk vertegenwoordiger. Via een speciaal formulier vragen wij hier officieel toestemming voor. Pas dan zal vaccinatie plaats kunnen vinden.

Betrouwbare en toegankelijke informatie

Om tot een afgewogen keuze te komen, is objectieve en toegankelijke informatie steunend. Voor meer informatie verwijzen wij naar: www.coronavaccinatie.nl (dit is informatie vanuit de overheid).