HomeTweede Kamerverkiezingen: Stem jij ook?
thumb

Tweede Kamerverkiezingen: Stem jij ook?

Toegankelijke verkiezingen

Woensdag 17 maart zijn de Tweede Kamerverkiezingen. Met ‘Stem jij ook?’ maakt ProDemos deze verkiezingen toegankelijk voor mensen met een licht verstandelijke beperking. Er wordt in duidelijke taal uitgelegd wat de politiek doet en wat stemmen betekent, én door uitgebreid stil te staan bij hoe stemmen werkt.

ProDemos organiseert op 10 maart gratis online informatiebijeenkomsten over de verkiezingen. Meer informatie over de workshops.

Op zaterdag 13 februari organiseert ProDemos het Debat in Duidelijke Taal. In dit debat gaan (kandidaat-)Kamerleden online met elkaar in gesprek over stellingen die aansluiten bij de belevingswereld van mensen met een licht verstandelijke beperking. Meer informatie over het Debat in Duidelijke Taal.

Daarnaast is er de website stemjijook.nl met informatie over de verkiezingen. Op deze website zijn bijvoorbeeld leuke filmpjes te vinden waarin de politiek en stemmen worden uitgelegd. Hier zijn ook filmpjes te vinden waarin kandidaat-Kamerleden geïnterviewd worden door ervaringsdeskundigen over onderwerpen die hen aangaan. Doel is dat het de kijkers een indruk geeft van waar de verschillende partijen voor staan. De filmpjes zijn een initiatief van ASVZ, Reinaerde, Syndion, Philadelphia, Zorgbelang, WMO klankbordgroep en Ieder(in). Zij mogen dit initiatief uitvoeren als winnaar van de Challenge ‘Hoe bepaal ik mijn stem’ van de ministeries van VWS en BZK.Meld je aan voor de nieuwsbrief